Regija
VIROVITIČKA BOLNICA SLAVI 110 GODINA

Ministar Ostojić obećao UZV aparate
Objavljeno 23. listopada, 2012.

VIROVITICA – Pomoć Ministarstva zdravlja virovitičkoj bolnici u nabavi opreme za novouređeni bolnički kompleks, posebice ultrazvučnih aparata, obećao je Rajko Ostojić, ministar zdravlja.

Opća bolnica Virovitica slavi 110. obljetnicu pa je to bio razlog njegove posjete i sudjelovanja na svečanoj sjednici. U pratnji domaćina dr. Ane Bajer Feketić, ravnateljice bolnice, Tomislava Tolušića, župana Virovitičko-podravske županije, te saborskih zastupnika Josipa Đakića i Tomislava Žagara, Ostojić je obišao staru i novu bolničku zgradu, te razgovarao s upravom bolnice u kojoj je danas zaposleno 650 djelatnika, od kojih 95 liječnika i 72 specijalista.

- Zahvaljujući sredstvima Ministarstva zdravlja, do kraja godine bit će dovršen objedinjen hitni bolnički prijam virovitičke bolnice. Ministarstvo je ove godine bolnici odobrilo 22 specijalizacije i subspecijalizacije. Pohvalan je pomak u smanjenju listi čekanja, zahvaljujući boljoj organizaciji rada i iskorištenosti medicinskih uređaja, posebice za ultrazvučni pregled dojke i mamografiju, na koje se dosad dugo čekalo - istaknuo je ministar Ostojić, naglasivši da će uložiti sve potrebno za još bolju bolnicu.

Podaci govore da za prvi pregled ultrazvuka dojke čeka 26 pacijentica s rokom čekanja do 44 dana, a na prvu mamografiju čekaju samo četiri pacijentice u roku od sedam dana. S. Kadić

110 knjiga

Obilježavanje 110. obljetnice upotpunili su i policajci, koji su na prijedlog Mirka Kostelca, načelnika PU virovitičko-podravske, Dječjem odjelu darovali simboličnih 110 knjiga i slikovnica.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike