Sport
MARIO MANDŽUKIĆ - PRVO IME OSJEČKOG SUSRETA

Ne bojim se nikoga, svakom
utakmicom smo sve bolji
Objavljeno 17. listopada, 2012.
Kada te bodri 17 tisuća ljudi, tada se moraš odužiti na terenu

Vezani članci

NAPOKON JE REPREZENTACIJA IGRALA SUSRET U AMBIJENTU KAKAV I ZASLUŽUJE

Sad je jasno - na pun Gradski vrt “kockasti” uvijek mogu računati

MARIO MANDŽUKIĆ NA ALLIANZ ARENI DEMOLIRAO WOLFSBURG

Bavarci slave svog novog Super Maria

Mario Mandžukić po mnogima je bio prvo ime osječkog susreta. Bio ga je pun teren, uklizavao je, borio se, u nekoliko navrata bio u lijepim prilikama, a upravo je njegov pogodak “otvorio” velšku bravu. Odlična igra, njegova i cijele momčadi, koja je zasluženo velikim pljeskom ispraćena s terena u Gradskom vrtu.

- Hvala na čestitkama, sretni smo što smo pobijedili dobru momčad Walesa na teškom terenu. Ali, s druge strane, nije bilo toliko teško kada smo imali ovakvu publiku iza sebe, svi smo se bacali na glavu i zasluženo pobijedili - pričao je napadač Bayerna.

Pogodak je zabio slično kao nedavno Rakitić u dresu Seville u španjolskom prvenstvu. Nije se predavao, nego je pritisnuo vratara Pricea, koji ga je napucao, a potom je smireno zatresao nebranjenu mrežu.

Bacati se na glavu

- Uvijek sam govorio da se požrtvovnost isplati, kad se boriš, baciš na glavu, uvijek će te netko nagraditi. To je moj moto i evo isplatilo se, sretan sam zbog toga.

Ostali rezultati u skupini navode na zaključak da će već sada, nakon samo četiri kola, borba za Svjetsko prvenstvo u Brazilu biti utrka udvoje.

- Nisam ni slušao druge rezultate niti me zanimaju. Moramo gledati sebe, imamo odličnu momčad, vidi se da se dižemo iz utakmice u utakmicu i bit ćemo još bolji, tako da me uopće ne zanimaju drugi.

Kao Slavoncu, kako je on doživio dekor u Gradskom vrtu?

- Iako je teren bio težak, nije bilo teško s ovakvom publikom iza sebe. Cijelu su utakmicu navijali, davali nam snagu da držimo ritam 90 minuta. Super, prekrasno je što je bio takav ambijent.

Afirmativna podrška

Dosta je bilo bure posljednjih dana, pa i tjedana, oko toga kakva će biti podrška “kockastima”. Svi su reprezentativci zazivali dobru i afirmativnu atmosferu i takvu su i dobili. Nada li se Mandžukić da će i u nastavku kvalifikacija imati ovakvu podršku?

- Nadam se. Vidjeli smo kako sve može biti lijepo i divno. Uz takvu publiku i mi ćemo biti još bolji i nema razloga da ovako ne bude i ubuduće dalje. Kad navijaju ovako, stoje iz nas cijelo vrijeme, kada vas ovako bodri 17.000 navijača, tada se moraš odužiti na terenu. Zato ne vidim razlog da i sljedeći puta ne bude tako.

Protiv Velšana Hrvatska je propustila osjetnije popraviti razliku pogodaka, za čime bi možda mogla kasnije žaliti jer ove su kvalifikacije pod FIFA-inim patronatom, gdje se gleda ukupna razlika pogodaka, a tu Belgijci trenutno imaju malu prednost. Trebamo li se pribojavati takvog raspleta?

- Ne, ne vjerujem da će to presuđivati, dižemo se iz utakmice u utakmicu i bit ćemo sve bolji. Ne bojim se nikoga, imamo svoju igru i moramo se toga držati. Mogli smo sada više zabiti, ali i 2:0 je lijep rezultat, nismo dobili pogodak, svi su bili odlični.

Sljedeći su protivnici u ožujku Srbija i Wales?

- To je još daleko, imamo vremena kasnije razmišljati o njima – završio je najbolji igrač osječkog susreta.

Goran ROGULJIĆ

9

pogodaka ove sezone postigao je Mandžukić u dresu Bayerna

9

pogodaka postigao je Mandžukić za hrvatsku reprezentaciju

Možda ste propustili...

BIJELO-PLAVI IZMEĐU "RAJA I PAKLA"

Bitka za Europu: Neizvjesnost je na vrhuncu

MALI NOGOMET - TRI KORNERA PENAL

Prijave na turnir traju do 1. lipnja

NEKADAŠNJI LIJEVI VANJSKI NEXE-a I POVREMENI HRVATSKI REPREZENTATIVAC

Severec ozlijedio Ahilovu tetivu

Najčitanije iz rubrike