Sport
MARIO MANDŽUKIĆ NA ALLIANZ ARENI DEMOLIRAO WOLFSBURG

Bavarci slave svog novog Super Maria
Objavljeno 27. rujna, 2012.

Bavarci slave Super Maria, ne Gomeza, nego Mandžukića. Napadač hrvatske nogometne reprezentacije bio je jedan od najboljih igrača Bayerna u pobjedi protiv svog bivšeg kluba Wolfsburga u okviru petoga bundesligaškoga kola.

“Super Mario” utrpao je “vukovima” dva komada, te je tako postao prvi topnik lige. Naime, Mandžo je u pet odigranih utakmica u njemačkom prvenstvu pet puta zabijao protivnicima. Hrvatski golgeter zapečatio je sudbinu "vukova" dvama uzastopnim pogocima u 57. i 65. minuti, nakon što je prethodno "crvene" u vodstvo doveo Bastian Schweinsteiger (24'). Mandžukić, koji je oba puta pogotke postizao glavom, tako je dobio "hrvatski derbi" protiv Ivice Olića, koji se kao igrač Wolfsburga vratio u München, ali njegov klub nije pružio ozbiljniji otpor domaćinu na Allianz Areni.

Mandžukić je teren napustio uz "standing ovations" razdragane bavarske publike u 79. minuti, kada je mjesto prepustio Claudiju Pizarru.

- Mi se borimo jedan za drugoga na terenu. To je razlog zašto tako dobro igramo. Vidi se da uživamo na travnjaku, vjerujem da ćemo tako nastaviti igrati, kazao je Mandžukić nakon velike predstave.

Pohvale stižu sa svih strana, navijači, suigrači i trener su mu čestitali nakon zabijanja pogodaka, a dan kasnije salve hvalospjeva i od medija.

- Franck Ribery bio je, bez ikakve dvojbe, najbolji igrač na travnjaku. U svakom trenutku je bio opasan prema protivničkom golu. Xherdan Shaqiri je također odigrao odličnu utakmicu. Odlično je razigravao svoju ekipu, a ponekad je napravio nered u obrani Wolfsburga individualnim akcijama. Mario Mandžukić je zabio dva gola. Fantastičan igrač - stoji na stranicama Goal.com.

- Bayern je do pobjede došao na krilima Schweinsteigera i Mandžukića - prvog strijelca lige. Može li tko zaustaviti Bayern?, pitaju se novinari njemačkog Bilda.

Prije samog ogleda njemački mediji stalno su uspoređivali Olića i Mandžukića, koji su ovog ljeta zamijenili dresove. Nakon utakmice uglavnom pišu:

- Bivši napadač Bayerna Ivica Olić nije bio na razini. Odigrao je blijedu utakmicu, a jedinu priliku koju je imao Neuer je bez većih problema obranio. Mandžukić je, s druge strane, apsolutno očarao.

Ivan Perišić igrao je do 68. minute za dortmundsku Borussiju koja je remizirala na gostovanju kod Eintrachta u Frankfurtu. Borussia je vodila 2:0 i 3:2, ali je na kraju uzela samo bod. Ivan Klasnić vratio se u Bundesligu i debitirao je za Mainz od 75. minute u uvjerljivom porazu na gostovanju kod Schalkea. (I. Li.)

Rezultati 5. kola Bundeslige

Bayern - Wolfsburg 3:0 (Schweinsteiger 24', Mandžukić 57', 65'), Schalke - Mainz 3:0 (Farfan 21'-11m, Holtby 81', Pukki 89'), Greuther Fürth - Fortuna 0:2 (Fink 26', Larsen 34'), Eintracht - Borussia (D) 3:3 (Aigner 49', Inui 51', Anderson 73'/Piszczek 24', Reus 28', Götze 54'). Poredak: 1. Bayern 15, 2. Eintracht 13, 3. Schalke 10...

Mario Mandžukić je zabio dva gola. Fantastičan igrač!, piše Goal.com.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike