Sport
IGRAČI IZ SLAVONIJE

Ivana bodrili Sikirevčani, Bale pobjegao od Vide
Objavljeno 17. listopada, 2012.

Vezani članci

MARIO MANDŽUKIĆ - PRVO IME OSJEČKOG SUSRETA

Ne bojim se nikoga, svakom utakmicom smo sve bolji

IVAN RAKITIĆ PREVLADAO JE NESPORAZUME S IZBORNIKOM

Želim povratak u udarnu momčad

Ivan Rakitić ovih je dana tijekom boravka u Osijeku često znao isticati kako je posebno sretan što je u Osijeku u Slavoniji i zbog očevih korijena. Rođeni Švicarac nakon utakmice je priznao:

- Ja se osjećam i deklariram se kao Slavonac, i zato mi je bilo posebno gušt i biti ovdje i igrati. Mislim da je ovo protiv Walesa bila velika fešta hrvatskog nogometa.

Na tribinama je imao i potporu očeve rodbine iz Sikirevaca. Otac nije bio na tribinama, navodno nije lako prešao preko odnosa izbornika Štimca prema njegovom sinu nakon utakmice s Makedonijom u Zagrebu.

- Moj otac je veliki emotivac. Malo ga je sve to pogodilo, ali ne sumnjam da je bio vrlo sretan nakon što je vidio ovu našu igru večeras. Zato su bili moji iz Sikirevaca. Vidjeli ste, imali su veliki transparent 'Rakitiću, Sikirevci su uz tebe'. Prate me kad god igra hrvatska reprezentacija i ja sam im na tome jako zahvalan, kao i svim navijačima.

Možda vrlo brzo “kockasti” ponovno dođu u Osijek?

- Volio bih to sigurno, ali gdje god igramo u Hrvatskoj, lijepo je igrati. Očekujem i ovakvu atmosferu manje negativnih scena, ali takav smo narod. Uvijek će biti nezadovoljnih, premda 100 posto dobro ne može nikada biti - kazao je Rakitić.

Prigodu je pred kraj susreta dobio i Domagoj Vida. Treći Slavonac u reprezentaciji nakon Marija Mandžukića i Ivana Rakitića (izvan zapisnika je ostao treći vratar Dario Krešić, rođeni Vukovarac, nap.a).

Branič Dinama bio je presretan što je mogao istrčati u ovakvom ambijentu.

- Ponosan sam na svoje Osječane, pokazali su kako se navija za Hrvatsku. Mogli su zadovoljni otići svojim domovima. Navijali su svih 90 minuta, naježio sam se i kad sam sjedio na klupi, a pogotovo kad sam ulazio i nadam se da će biti što više ovakvih utakmica u Gradskom vrtu.

Je li Vida priželjkivao i raniji ulazak, veću minutažu na stadionu na kojem je započeo seniorsku karijeru, a i debitirao u reprezentaciji?

- Očekivao jesam, ali šef se odlučio za Šifu (Schildenfelda, nap.a). Nisam previše ni tužan, ipak je ovo reprezentacija, svi živimo za nju i najvažnije je da Hrvatska pobjeđuje.

Vida je ušao na poziciju gdje inače operira Gareth Bale. Igrač Tottenhama u završnici utakmice nije se sjurivao po svojoj lijevoj strani.

- Da, čuo je da ću ući pa se uplašio i pobjegao na drugu stranu - kazao je očito za šalu uvijek spreman Vida, koji je dan nakon Walesa dobio slobodan dan.

Iskoristio ga je ostankom u Osijeku. G.Roguljić/K.Lacković

Domagoj Vida

Ponosan sam na svoje Osječane, pokazali su kako se navija za Hrvatsku

Ivan Rakitić

Ja se osjećam i deklariram kao Slavonac, i zato mi je bilo posebno gušt i biti ovdje i igrati.

Možda ste propustili...

U FINALNOJ UTAKMICI EP-A SVLADALI DOMAĆINA NJEMAČKU

Hrvatski gluhi rukometaši prvaci Europe

NK OSIJEK - POZIVNICA NAVIJAČIMA

Miérez, Nejašmić i Matković na Trgu slobode

Najčitanije iz rubrike