Sport
OSJEČKI SOKOL PRIPREMA SE ZA DOLAZAK BROĐANA

Helbicha previše ne brine “minus 22” s premijere iz Darde
Objavljeno 10. listopada, 2012.

Vezani članci

BARANJCI NA STARTU A-1 HRVATSKE KOŠARKAŠKE LIGE POBJEDILI OSJEČANE

Darda pred punom dvoranom lako do bodova i županijskog primata

OSIJEK - Debitantski nastup treba što prije zaboraviti. Svjesni su toga i u Osječkom sokolu, novom članu košarkaškog A-1 društva. Poraz u Dardi nije neočekivan, možda je samo malo tko očekivao da će Osječani imati zaostatak od 22 poena, ali to ne mijenja ništa na stvari. Poraz je poraz i iz njega je najvažnije izvući pouke.

- Nisam previše razbijao glavu oko premijerne utakmice. Dojmovi su se slegli već iste večeri, nema se tu što puno mudrovati. Izgubili smo zasluženo, nismo igrali dobro, ali to je tek prva utakmica. Stoga ne vidim razloga da se diže panika i stvaraju neke negativnosti oko tog rezultata - smireno će trener “sokolova” Zoran Helbich, koji momčad priprema za novi derbi. Nakon osječko-baranjskog, stiže slavonski (Đuro Đaković).

- Naravno da smo analizirali prvu utakmicu, pogrešaka je bilo i s moje strane. Novi igrači su prerano gurnuti u vatru, tri igrača su ipak bila strano tijelo u našoj momčadi, ali do subote i nove utakmice, stvari će sigurno ići nabolje. Kroz treninge bi trebala doći i ta simbioza, stoga ne sumnjam da ćemo protiv Brođana biti u mnogo boljem izdanju - najavljuje Helbich.

Prilagodba terceta Tomeljak-Krolo-Kolovrat ne može ići preko noći. Zna to i trener, ali ipak im je u Baranji dao značajnu minutažu. Krolo je igrao čak 30 minuta, a za to vrijeme je postigao sedam poena i dodao pet skokova. Iskusni organizator igre Tomeljak je najviše podbacio, jer se od njega i najviše očekivalo. No za 17 minuta bio je bez ubačaja, te je imao samo jednu asistenciju, dok je Kolovrat za tri minute manje na parketu zabio četiri poena i uhvatio isto toliko lopti. Sve skupa “mršavo”, ali već protiv Đure Đakovića je prigoda za popravak dojma. N.Benčina

Možda ste propustili...

OSMINA FINALA KUPA HRVATSKE U KUGLANJU

Očekivani rasplet za slavonsku petorku, dvojac među osam

NOVA POBJEDA NOGOMETAŠICA OSIJEKA

Hajduk razbijen petardom u nastavku

SEDMO IZDANJE KUPA GRADA OSIJEKA U MAČEVANJU

Članovi MK Dmitar Zvonimir skupljali su iskustvo, ali i medalje

Najčitanije iz rubrike