Mozaik
BATINSKI BIKER'S WEEKEND

Zeleni otok ugostio tisuće bikera
Objavljeno 12. kolovoza, 2012.
Posjetitelji su mogli uživati u akrobatskoj vožnji dvojice “motoumjetnika”

Slijevali su se bikeri iz raznih krajeva Hrvatske i inozemstva još od sredine proteklog tjedna prema Batini gdje je u organizaciji mjesnog MC Island pirates organiziran 12. po redu batinski Biker's weekend.

Na Zelenom otoku, jedinom baranjskom izletištu i vikend-naselju na samoj dunavskoj obali, podignut je kamp gdje su brojni ljubitelji velikih brzina i adrenalinskih uzbuđenja uživali u samo za motorijade karakterističnim sadržajima, čiji su vrhunac bili koncerti brojnih bendova. Cijelim je područjem dominirao ogromni šator te u neposrednoj blizini postavljena pozornica, na kojoj su se tijekom dva dana mijenjali Crossfire, Mr. Slave, Raw spirit, Mentalbomb, Bronx caffe band, Pull over, The Garden, Krle i inspektori, The Bad taste, Nihil chips band, Garage in july, Bled leid i Jukebox band. Kulminacija je svakako uslijedila kada su se na pozornicu popeli Goran Bare i Majke koji su oduševili brojne bikere i ostale goste.

I dok je četvrtak prošao u znaku okupljanja, petak je već bio “nabrijaniji” zahvaljujući brzim ritmovima. Uoči subotnjeg večernjeg tuluma zelenootočki gusari organizirali su brojna natjecanja, poput onog u penjanju na gajbe ili natjecanja za najglasniji motor. Oko 17 sati krenulo se put mirkovačkog poljoprivrednog aerodroma na čijoj je pisti održan Stunt riding show. Od lude akrobatske vožnje dvojice “motoumjetnika” ledila se krv u žilama, a kako je biti s njima “u sedlu”, okusilo je nekoliko hrabrih dama. Nakon jednosatnog programa svi su se vratili u Batinu i tulum do sitnih sati mogao je početi.

- Zadovoljni smo odzivom koji je bio na prošlogodišnjoj razini. Nismo brojali, ali na susret je stiglo sigurno približno dvije tisuće bikera iz raznih dijelova Hrvatske i inozemstva - tvrde u MC Island pirates, naglašavajući kako većih problema nije bilo, premda se u nekoliko dana popilo na hektolitre Osječkog piva.

Valja napomenuti kako je tijekom Biker's weekenda prikupljana i humanitarna pomoć za teško oboljelu mladu djevojku Biljanu Smolčić koja je i sama bila sudionik brojnih sličnih druženja.

Ivica GETTO
Manifestacija koja je nastala slučajno

Podsjetimo, najveća baranjska motomanifestacija “začeta” je prije 12 godina sasvim slučajno. Lokalni motoristi okupili su se na Zelenom otoku kako bi proslavili rođendan jednog od njih. Već iduće godine društvo je bilo brojnije i tako iz godine u godinu. Nekoliko posljednjih batinskih zelenootočkih biker's weekenda pretvorilo se u respektabilnu manifestaciju, zabilježenu u domaćim i inozemnim motokalendarima...

Možda ste propustili...

U NOVOJ SEZONI “MASTERCHEFA”

U žiriju je i slavonski kuhar Goran Kočiš

NOVI SPIN NA HOROR PROŽET CRNIM HUMOROM

“Abigail” u kinima: Otkačena zabava puna krvave akcije

U IZRAVNOM PRIJENOSU NA HRT-U NASTUPIT ĆE DVADESET IZVOĐAČA

Premijerne izvedbe i jaka konkurencija na 71. Zagrebačkom festivalu

Najčitanije iz rubrike