Novosti
REAKCIJE NA IZBOR KARAMARKA

Šišljagić: Vjerojatno će doći do raslojavanja u HDZ-u
Objavljeno 22. svibnja, 2012.
Milorad PUPOVAC (SDSS):

- Većina naših stranaka i političke scene prolazi kroz krizu ideja. A neki poput HDZ-a prolaze i kroz krizu ideja i krizu vodstva. To se pokazalo u na njihovom nedjeljnom saboru. Karamarko je očito to uspio nadoknaditi na drugi način, ali time kriza nije nadvladana. Ako se sudi po predizbornim porukama, on će stranku voditi udesno. Sada je samo pitanje koliko udesno.

Arsen BAUK (SDP):

- Ovo su nakon deset godina bili prvi pravi demokratski izbori u HDZ-u. A na njima su nekadašnja premijerka i njena dva potpredsjednika prošli najlošije. Ovo je bio obračun s onima u stranci koji su izgubili izbore. Ovo su bili izbori protiv, a najveće ovacije su dobili oni koji su se zalagali protiv nečega. Što će se u HDZ-u dalje događati ovisi o političkoj vještini novog vodstva.

Dragutin LESAR (Hrvatski laburisti):

- Za procjene i ocjene novog predsjednika HDZ-a treba pričekati njegove prve poteze. Nisam siguran u ovom trenutku je li Karamarko išao pragmatično samo kako bi osvojio vlast ili je sve ovo zaista znak pravog skretanja udesno. Što se nas laburista tiče, posve je svejedno tko je predsjednik HDZ-a. Nikada, pa ni onda, suradnja s njima nije moguća.

Stjepan MESIĆ (bivši predsjednik RH):

- Nadam se da novi predsjednik HDZ-a ničime neće dovesti u pitanje demokratski karakter i antifašističke temelje Republike Hrvatske, kao ni njezino uključivanje u EU.(Z.C.)

Vladimir Šišljagić (HDSSB)

- Od izbora u HDZ-u nisam ništa posebno ni očekivao. Za HDSSB Karamarkov izbor ništa ne znači, za nas on ne predstavlja lidera oporbe. S obzirom na previranja i razne frakcije u toj stranci vjerojatno će doći do raslojavanja u HDZ-u.(M.Mi.)

Možda ste propustili...

SUPRUGA GA PRIJAVILA ZA PRIJETNJU I NASILJE U OBITELJI

Priveden čelnik gospićkog HDZ-a

HRVATSKI GRAĐANI PLAĆAJU MANJE OD VEĆINE EUROPLJANA

Kućanstvima cijena plina i struje među najnižima u EU-u

Najčitanije iz rubrike