Osijek
PLEŠE SE U ŠEST GRADOVA OBŽ-A

Maturanti će se u petak
oprostiti od škole - quadrillom
Objavljeno 22. svibnja, 2024.
U petak (24. svibnja), točno u podne, u Županijskoj ulici u Osijeku održat će se tradicionalni ples maturanata - quadrilla, zbog čega će ta ulica na potezu od konkatedrale do križanja s Ulicom Hrvatske Republike biti zatvorena za promet, najavili su u srijedu na konferenciji za novinare Miranda Glavaš-Kul, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i mlade Osječko-baranjske županije, Josip Jukić, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Osijeka, i Domagoj Jukić, vlasnik agencije Koncert d.o.o. Sve troje prisjetilo se i svojih lijepih uspomena na školovanje, posljednji dan nastave i norijadu, uvjereno da će takve uspomene kroz cijeli život nositi i ova generacija maturanata.

Domagoj Jukić naglasio je da će maturanti u isti sat osim u Osijeku plesati quadrillu i u Đakovu, Našicama, Valpovu, Donjem Miholjcu i Belom Manastiru.

- U cijeloj je županiji 2454 maturanata, od kojih je 1566 osječkih. Ove će godine maturanti svojim tijelima ispisati logo OBŽ, a u slovo O stavit ćemo loptu. U 2024. nosimo naslov Europske regije sporta i mislimo da je to lijepo obilježiti te da ostane zauvijek zapisano kao podrška maturanata našoj županiji i Europskoj regiji sporta. Milenijsku će fotografiju snimiti poznati fotograf Šime Strikoman - kazala je Glavaš-Kul, te pozvala maturante da budu oprezni i odgovorni, brinu se o sebi i drugima kako bi i ovogodišnji ispraćaj, kao svi dosadašnji, protekao bez teškoća. Istaknula je kako je Županija do sada u ovaj projekt uložila pola milijuna eura, a ove je godine za tu namjenu osigurala 40.000 eura.

Oproštaj od bezbrižnih dana školovanja ne prestaje s plesom u gradskom središtu, nego se nastavlja tradicionalnim programom na lijevoj obali Drave, kod Amfiteatra.

- I Grad Osijek iz svojeg je proračuna izdvojio sredstva kako bismo nakon svečanog dijela našim učenicima omogućili i zabavu. Maturantima smo osigurali DJ-eve koji će puštati glazbu, prijašnja su iskustva pokazala da je to dobar izbor. Vodit ćemo računa o sigurnosti učenika, te će ondje biti i zaštitarska služba, a obavijestili smo i nadležne službe, poput policije i Crvenog križa, kako bi bile na usluzi našim maturantima za njihov dan. Uvjeren sam da će cijeli program biti dostojanstven i da će maturanti biti ponos svih nas građana Osijeka i da će se s radošću sjećati tog dana. Program će trajati do 20 sati - poručio je Josip Jukić. D. Pejić
PLESAT ĆE I NA RIM TIM TAGI DIM
“Maturanti su spremni, odradili su generalne probe u školama i na gradskim trgovima. U Osijeku se ponovno vraćamo u Županijsku ulicu, u kojoj će maturanti zaplesati s bijelim kišobranima i biti odjeveni u bijele i plave majice. Vidjet ćemo četiri standardna plesa, ali i peti ples, i to na pjesmu Rim Tim Tagi Dim Baby Lasagne”, rekao je Domagoj Jukić.

Možda ste propustili...

U ČETVRTAK I PETAK U OPĆINI BILJE

Zaprašivanje komaraca

VODIČ ZA KUPANJE NA BAZENIMA KOPIKE

Od ponedjeljka službeno kreće kupališna sezona

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana