Crna kronika
OTKRIVEN 41-GODIŠNJAK

Osječki kradljivac čekićem je razbio prozore na 5 auta
Objavljeno 18. svibnja, 2024.
Pronađena je i kazneno prijavljena osoba koja je čekićem porazbijala prozore na pet parkiranih automobila u osječkom naselju. Riječ je o 41-godišnjaku kojem, ako mu se na sudu dokaže krivnja, prijeti i zatvorska kazna. Kako stoji u priopćenju Policijske uprave osječko-baranjske, kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Prve policijske postaje Osijek s ispostavom Čepin, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 41-godišnjak počinio više kaznenih djela - oštećenja tuđe stvari te tešku krađu. Konkretno ga se sumnjiči da je u srijedu čekićem porazbijao stakla na pet automobila te iz jednog ukrao 650 eura. Šteta koju je pri provalama pričinio je deset puta veća od plijena. Procjena policije je da je 41-godišnjak vlasnicima automobila pričinio ukupnu štetu od oko 6650 eura. Protiv osumnjičenog muškarca slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Za sada nije poznat motiv ovog oštećivanja automobila, ali kako je ukrao novac iz jednog vozila, evidentno je kako nije riječ isključivo o vandalizmu, nego o ciljanoj krađi. Policija je nakon prijave krađe i razbijanja prozora na automobila odmah pokrenula istragu na mjestu lopovluka (ne navodi se u priopćenju u kojem dijelu Osijeka), te su izuzete sve kamere s obližnjih objekata, zgrada i kuća. Upravo su te snimke, neslužbeno doznajemo, olakšale posao policiji oko identificiranja lopova. Sada će zaposlenicima državnog odvjetništva, a potom i sucu koji dobije njegov predmet u ruke, morati objasniti zbog čega je išao u lopovluk i vandalizam. Suočit će se 41-godišnjak, ako mu se dokaže razbijanje prozora, i s vlasnicima automobila, jer im je zadao poprilične glavobolje, morali su mijenjati stakla, ali su imali i druga oštećenja na vozilima. Do svojeg novca moći će doći privatnom tužbom.

Kako bi bilo što manje provala kakve je počinio 41-godišnjak, policija poziva sve vlasnike automobila da ni u kojem slučaju na vidljivom mjestu ne ostavljaju vrijedne stvari (torbice, laptope, novčanike, mobitele), jer je to dovoljan mamac da lopov krene u akciju i razbijanjem prozora dođe do plijena. M.Bugarić
Možda ste propustili...

PRIJAVLJEN 18-GODIŠNJAK IZ NOVE GRADIŠKE

Bacio drogu kada je vidio policiju

POLICIJSKA UPRAVA VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

U Gunji teže ozlijeđen maloljetnik na romobilu

Najčitanije iz rubrike