Crna kronika
ČETIRI OSOBE ZAVRŠILE SU U ISTRAŽNOM ZATVORU

Švercer tableta pokušao je pobjeći policiji u Opatovcu, zaustavili ga u Tovarniku
Objavljeno 15. svibnja, 2024.
Policajci PU vukovarsko-srijemske spriječili su u subotu poveći šverc tableta. Naime, tijekom kriminalističkog istraživanja policajci su pronašli i oduzeli gotovo 444.000 tableta koje sadrže psihotropne tvari koje se nalaze na popisu droga Ministarstva zdravstva. Ukupno četiri osobe su uhićene i određen im je jednomjesečni istražni zatvor.Kako stoji u priopćenju policije, u subotu oko 21.40, prilikom kontrole prometa kod Opatovca, policajci su zaustavili vozilo zagrebačkih registracija u kojem su bile dvije osobe, 28-godišnji vozač i 24-godišnji suvozač. Policajci su u vozilu uočili kutije s lijekovima. Tijekom pregleda vozila 28-godišnjak je naglo dao gas i pojurio automobilom u smjeru Tovarnika, a 24-godišnjak je ostao pod nadzorom policije.

O bijegu su obaviještene druge policijske patrole te je oko 22 sata, na ulazu u Tovarnik, 28-godišnjak ipak zaustavljen i uhićen. Tijekom očevida u jutarnjim satima u nedjelju na nekoliko mjesta na cesti Opatovac - Lovas pronađene su odbačene vreće u kojima su se nalazile tablete. Utvrđeno je kako se radi o 443.310 tableta koje sadrže psihotropne tvari koje se nalaze na popisu droga Ministarstva zdravstva. Uslijedila je kriminalistička obrada koja je došla i do još dva muškarca, u dobi od 25 i 40 godina, a koja su se koristila automobilom vukovarskih registracija. Sva su četvorica uhićena.

Na temelju sudskih naloga pretražene su prostorije doma kojim se 28-godišnjak koristi u Iloku te auta vukovarskih registracija. Pretragom doma pronađeno je još 675 istovrsnih tableta. Policija je nakon toga svu četvoricu osumnjičila za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Dvadesetpetogodišnji vozač automobila vukovarskih registracija u krvi je imao 0,14 promila alkohola, a bio je pozitivan i na opojne droge. Na temelju naredbe o određivanju mjere opreza privremeno mu je oduzeta vozačka dozvola te mu je izdan prekršajni nalog. Prekršajna prijava slijedi i 28-godišnjem vozaču zbog nepostupanja po naredbi policijskog službenika, upravljanja vozilom bez važeće vozačke dozvole te odbijanja podvrgavanja ispitivanju prisutnosti alkohola, droga ili lijekova u organizmu. Rješenjem Županijskog suda u Vukovaru četvorici osumnjičenika određen je jednomjesečni istražni zatvor te su predani u Zatvor u Osijeku. M.Bugarić

Milan Bugarić
Tijekom kratkotrajnog bijega 28-godišnjak je u vožnji bacao vreće sa tabletama

Možda ste propustili...

BIZARAN DOGAĐAJ U DVORIŠTU KUĆE U KUTINI

Dijete u bolnici, čekićem je udarilo metak

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana