Regija
ZASJEDALO GRADSKO VIJEĆE

Doroslov u plusu 44,5 tisuća kuna
Objavljeno 9. prosinca, 2023.
Direktor Ivan Pobi istaknuo je kako su prihodi od građevinskih radova povećani za 40 posto
DONJI MIHOLJAC - Poslovanje tvrtke za komunalnu djelatnost Doroslov i rad Miholjačkog poduzetničkog centra Lokalne razvojne agencije bile su najvažnije točke sjednice Gradskog vijeća.

Vijećnici su najviše raspravljali o izvješću Doroslova, koji je ostvario prihod u iznosu od 6.697.838 kuna, a rashod od 6.501.079 kuna. Dobit nakon oporezivanja iznosila je 44.502 kune. Kako je istaknuo direktor Ivan Pobi, tvrtka je u prošloj godini imala najveći rast prihoda od građevinskih radova, i to 40 posto. ‘‘To je djelatnost koja nas u ovom trenutku održava na životu. Ako se nastavi s niskim plaćama i lošim cijenama usluga, i mi možemo imati štrajkove kao što su imala neka komunalna poduzeća u Hrvatskoj, ali i odlazak kvalificiranih radnika‘‘, upozorio je Pobi. Dodao je kako je došlo do rasta prihoda za 12,8 posto, ali i rasta rashoda. ‘‘Imali smo porast materijalnih troškova jer inflacija čini svoje, ali i izdataka za plaće. Imamo minus u djelatnosti održavanja groblja te odvozu otpadu. Cijena odvoza otpada nije povećana od 2012. godine‘‘, istaknuo je Pobi.

Vijećnik Hrvoje Pleša doveo je u pitanje redovitu košnju trave na grobljima, rekavši kako je bilo situacija da je trava bila viša od metra. ‘‘Prihvaćam da možda negdje nismo na vrijeme pokosili jer nismo stigli, ali ne i kritiku da je bilo metar trave. Nazovite kada trava bude 30 centimetara‘‘, kazao je Pobi.

Odgovarajući na pitanje vijećnika Tomislava Špoljarića o izgradnji reciklažnog dvorišta u samom gradu, direktor Pobi istaknuo je kako to ne bi bilo loše budući da je postojeće reciklažno dvorište udaljeno od grada 2,5 kilometara i da je to problem stanovnicima, ali da treba vidjeti ima li Grad odgovarajuću lokaciju.

Vijećnik Nenad Perić pohvalio je Doroslov u kojemu, kaže, radnici posao odrađuju kvalitetno te zaključio kako se problemi trebaju prijavljivati tvrtki.

Snježana Fridl
IZVJEŠĆE O MPC-u
Usvojeno je i izvješće o radu Miholjačkog poduzetničkog centra. Direktorica Anela Šovagović zaključila je kako je u 2022. održano 10 edukacija za 89 polaznika te da je MPC bio aktivan i u prijavi projekata na natječaje.

Donesena je i odluka o gradskim porezima i visini poreznih stopa. Niža stopa iznosi 20, a viša 30 posto.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROJEKT „RUŽIČASTE ZLOĆKE“

Invazivne vrste bit će uklonjene na tri lokacije

2

I PČELARSKA UDRUGA “BAGREM” ŽALI SE NA UVEZENI MED

Sve su učestalije krađe košnica

3

BIORAZGRADIVI OTPAD

Čeminac dijeli 144 kompostera