Regija
GRAD PRED NOVIM PROJEKTIMA

Virovitički proračun za 2024. je 29,8 mil. eura
Objavljeno 30. studenog, 2023.
VIROVITICA - Sjednica Gradskog vijeća Virovitice počela je aktualnim satom uz nih pitanja o radovima u gradu i prigradskim naseljima, a pitanja vijećnika bila su usmjerena i na studenske stipendije te izgradnju brze ceste. Ključna točka bila je usvajanje proračuna Virovitice za 2024. godinu, koji iznosi 29.805.000 eura. Riječ je o povećanju od čak 20 posto u odnosu na ovogodišnji, unatoč poreznoj reformi i ukidanju prireza, a ponajviše zbog uvrštavanja EU projekata koji će se sufinancirati iz ITU mehanizama.

Što se projekata tiče, o njima je detaljnije govorio pročelnik Upravnog odjela za financije i gospodarstvo grada Antonio Dražić.

- Očekujemo početak izgradnje Glazbene škole “Jan Vlašimsky”, Bazenskog sportsko-turističkog centra, Sportskog centra VGŠK-a te Interpretacijskog centra Domovinskog rata u Virovitici. Od ostalih značajnijih promjena bitno je spomenuti da će se osigurati 90 tisuća eura više za rad udruga i vjerskih zajednica, a 140 tisuća eura više za sportske udruge i održavanje sportskih objekata i terena u odnosu na tekuću godinu. Završena je rekonstrukcija javne rasvjete u cijelosti, dok je projekt postavljanja solarnih elektrana na javne zgrade pri kraju - istaknuo je Dražić. V.G.
Možda ste propustili...

LOVAČKI SAVEZ NAJISTOČNIJE ŽUPANIJE

Uspjeli povećati brojnost divljači

TIJEKOM ZIMSKIH PRAZNIKA U SŠ MARKA MARULIĆA U SLATINI

Pripreme za maturu i dvije radionice

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROJEKT „RUŽIČASTE ZLOĆKE“

Invazivne vrste bit će uklonjene na tri lokacije

2

I PČELARSKA UDRUGA “BAGREM” ŽALI SE NA UVEZENI MED

Sve su učestalije krađe košnica

3

BIORAZGRADIVI OTPAD

Čeminac dijeli 144 kompostera