Osijek
ZAKLADA SLAGALICA I ZAKLADA SRCE GRADA OSIJEKA

Na Tjednu filantropije šetnja gradom, potraga za blagom, predstava, izložba...
Objavljeno 26. rujna, 2023.
Zaklada Slagalica i Zaklada Srce grada Osijeka uz partnere i prijatelje donose ovogodišnje izdanje Tjedna filantropije u Osijeku, koje se održava od 25. do 29. rujna. Manifestaciju će pratiti izložba na Trgu slobode "Filantropski vremeplov" gdje se mogu pročitati priče o bogatoj povijesti osječke filantropije, a koju zaklade pripremaju uz podršku TZ-a grada Osijeka.

"U utorak nas očekuje zanimljiva Filantropska šetnja gradom, koju će voditi iskusni Grgur Marko Ivanković. Za srijedu pripremamo Filantropsku potragu za blagom, gdje se devet ekipa iz osnovnih škola natječe za nagradu od 500 eura, a u četvrtak sudjelujemo u manifestaciji Gledaj u druge, kada ćemo predstaviti našu zakladu i razne organizacije civilnog društva", najavila je Dijana Živaković, stručna suradnica Slagalice.

Šećer na kraju, u petak je na rasporedu predstava "Filantropija u uvali divljih mačaka", na kojoj će djeca iz vizure mačića govoriti o tome što su dobra djela i kako ih svatko od nas može činiti. "Pozivamo sve Osječane i Osječanke, koji su odavno poznati kao filantropi, da doniraju sredstava za obnovu kuhinje u Društvu ‘Naša djeca‘, koju inače koristi čak pet udruga", istaknula je Jasna Komendanović, predsjednica Društva "Naša djeca". Raspored programa možete naći na mrežnim stranicama i društvenim mrežama. E. Lukić
Možda ste propustili...

OD OSIJEKA DO SANTIAGO DE COMPOSTELE

Promocija knjige o Caminu iz pera hodočasničkog para

SVJETLA PRED DVORCEM EUGENA SAVOJSKOG

Prva Fenjerijada u Bilju

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DALIBORKA & GREGOR PAVOŠEVIĆ - MAMA / SIN / HEROJI SVAKODNEVICE

Gregor se trudi svaki dan, od njega se može puno naučiti

2

IVANA & MLADEN SIBER - SNAHA / SVEKAR / VINARI

Apotekarici iz Zagreba tajne vinarstva otkriva stomatolog iz Osijeka

3

OBILJEŽAVAMO DAN GRADA

Besplatan je prijevoz, slobodno u kazališta, galerije i na bazene