Osijek
NOVA DIONICA RADOVA, IZMJENE U PROMETU I GPP-U

Nova regulacija prometa: Na zapad Šetalištem P. Preradovića
Objavljeno 19. rujna, 2023.
Autobusna su stajališta s Trga Ante Starčevića premještena u Ul. Republike

U iduća dva mjeseca svi oni koji parkiraju u “Rupi” više se neće moći vraćati na Kapucinsku, nego isključivo Šamačkom do Strossmayerove. Tramvajska, odnosno autobusna stajališta s Trga Ante Starčevića premještena su u Ulicu Hrvatske Republike (kod Glasa i prekoputa, nap.a.). Najvažnije su to informacija vezane uz novu regulaciju prometa u središtu grada. Razlog ovome su radovi na novoj dionici izmjene tramvajske pruge, u dužini od 222 metra, duž Kapucinske ulice, od Lučkog prilaza pa do raskrižja s Radićevom, Henglovom i, u nastavku, Europske avenije.



Novom prometnom regulacijom i svi koji iz smjera istoka Europskom avenijom idu prema zapadu dolaskom na to raskrižje (kod Knjižnice!) skreću desno u Henglovu te potom lijevo na Šetalište Petra Preradovića do hotela Osijek. Dakle, prometnica uz Sakuntalin park ostaje jednosmjerna, ali je promijenjem smjer kretanja - vozi se u smjeru zapada. Valja napomenuti kako više nije moguće bočno parkirati na parkingu uz park!

Osim za odvijanje redovitog prometa ova regulacija donosi i neke izmjene u trasi autobusa GPP-a, koji na ovoj dionici voze umjesto tramvaja. Autobus iz Europske avenije skreće u Radićevu do Hrv. Republike, prometuje potom Županijskom pa se preko Gundulićeve i Rokove vraća na Strossmayerovu.

- Zahvaljujem našim korisnicima i sudionicima u prometu na strpljenju. Znam da ima nezadovoljnih, ali mnogo je više onih koji shvaćaju dobrobit ovoga što se radi, a u Osijeku se, uz ovaj naš, provodi još nekoliko velikih projekata. Sve to u jednom trenutku mora utjecati na komociju naših građana, ali ono što slijedi u budućnosti odlično je za Osijek. Imat ćemo jedan od najboljih gradskih prijevoza! - rekao je Goran Pajnić, direktor GPP-a.


Planirani je zavšetak radova na ovoj dionici do 19. studenoga.

- Pokušat ćemo u dogovoru s natječajno izabranim izvođačem radova ubrzati tijek radova, kao što to radimo i na dionici na Vinkovačkoj. U svakom slučaju, ulazimo u posljednju godinu investicije, intenzivirat će se radovi u svim dijelovima grada. Uz dogovor i s izvođačima radova i uz podršku Grada Osijeka sve ćemo nastojati dovršiti u zadanom roku - istaknuo je Pajnić.

Dario Kuštro
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana