Regija
PROGRAM „PROLJEĆE U POŽEGI“

Održan Dan otvorenih vrata udruga
Objavljeno 1. lipnja, 2023.

POŽEGA -  Savjet mladih grada Požege i Udruga “MI” roditelja djece s poteškoćama u razvoju na Trgu sv. Terezije organizirali su manifestaciju “Dani otvorenih vrata udruga”, koja se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i mladih, Ministarstva turizma i sporta te Grada Požege. Na „Danima otvorenih vrata udruga“ udruge će od 1. do 3. lipnja na štandovima predstavljaju svoje aktivnosti i projekte. Svaka udruga, među kojima su  fokloraši, ekolozi, izviđači, vatrogasci, povijesne postrojbe, planinari, volonteri, kreativci i zabavljači, prezentiraju svoje programe i aktivnosti

Pozdrave je uputio i gradonačelnik dr. sc. Željko Glavić. “Lijepo je vidjeti ovoliko mladih okupljenih na Trgu svete Terezije. Uvijek govorimo, trebamo ulagati u mlade, raditi za mlade, ova hvale vrijedna manifestacija upravo je na tragu toga da prepoznajemo mlade i njihove potrebe, da ulažemo u njih, da ih napravimo važnima i vidljivima. Posebno mi je drago što ovdje sudjeluje i Udruga MI za djecu s posebnim potrebama i poteškoćama u razvoju, jer tako pokazujemo da smo svi pod suncem jednaki i svi isti. Lijepo je vidjeti ovo zajedništvo.”

Prigodnim riječima sve nazočne pozdravio je zamjenik županice Ferdinand Troha, rekavši pored ostalog:  “Zadovoljstvo mi je danas biti ovdje i svjedočiti ovoj manifestaciji. Lijepo je vidjeti bogatu raznolikost naših udruga, sadržaje kojima se bave te imati priliku pozvati sugrađane da ih posjete”.
Prva manifestacija je „Hrvatska volontira“ koja potiče i promovira volonterstvo i bit će održana 13. svibnja u parku kod kipa Nikole Tesle, a na kraju programa održat će se Susret savjeta mladih te 100. požeški pub kviz na otvorenom. (B.S.T.)

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PAPRIKAFEST PROMOCIJA BARANJSKOG CRVENOG ZLATA

Lug - dom najbolje mljevene
paprike na kugli zemaljskoj

2

UDRUGA “SPRETNE I SRETNE”

Na 6. "Baranjskoj už'ni"
goste dočekalo 40-ak vrsta jela

3

OD 1. LISTOPADA PROMJENE NA ČELU ŽURE

Tin Dogan novi je direktor Županjske razvojne agencije