TvObzor
OSTVARENJE KOJE JE ODUŠEVILO KRITIČARE U POTPUNOSTI ĆE BITI DOSTUPNO NA PICKBOX NOW

Jeste li spremni za posljednju sezonu “Doline sreće”?
Objavljeno 17. ožujka, 2023.

Treća i posljednja sezona BBC-jeve kriminalističke serije "Dolina sreće" ("Happy Valley") na Pickbox NOW stiže u subotu, 18. ožujka. Nagrađivana serija osvojila je nagradu BAFTA za najbolju dramsku seriju, a uskoro stižu posve svježe epizode za sve ljubitelje napetih britanskih serija.Nakon fenomenalne prve i druge sezone - obje su dostupne već sada na Pickbox NOW - u trećoj sezoni narednica Catherine Cawood (Sarah Lancashire) otkriva ostatke žrtve gangsterskog ubojstva. Ovo otkriće pokreće nesretan niz događaja koji je dovodi do Tommyja, oca njezina unuka Ryana i silovatelja njezine pokojne kćeri.

Govoreći o uspjehu prve i druge sezone te nadolazeće nove sezone, kreatorica serije Sally Wainwright rekla je za Radio Times: "Priča prolazi kroz sve tri sezone: u prvoj sezoni Catherine i Tommy susreli su se licem u lice ispred Ryanove škole, a u drugoj gotovo su se licem u lice našli u krematoriju, na sprovodu Tommyjeve mame. U trećoj sezoni postoji vrlo veliki obračun licem u lice, vrsta katarzičnog obračuna koji su ljudi čekali. Prilično je dramatično."

Recenzije medija bile su izrazito pozitivne, a serija je dobila stopostotne ocjene kritičara na Rotten Tomatoesu. U rujnu 2019. The Guardian je seriju uvrstio na 11. mjesto svog popisa 100 najboljih TV serija 21. stoljeća nazvavši je "korektivom klišejiziranih i često muških policijskih serija" i onom koja "pulsira dirljivom realnošću". Gerard O‘Donovan iz The Telegrapha nazvao je Dolinu sreće "složenom, uzbudljivom i briljantno napisanom serijom s briljantnom glumom".

Treća sezona ujedno je i posljednja, a kritike ne mogu biti bolje. Lucy Mangan, koja piše za The Guardian, nazvala je posljednju epizodu treće sezone "brutalnom, nježnom, smiješnom, uvjerljivom i srceparajućom"; Anita Singh, koja je recenzirala za The Daily Telegraph, ocijenila je epizodu s 5/5 zvjezdica i ustvrdila: "‘Dolina sreće‘ zvuči tako mračno na papiru, sa svojim pričama o drogama, silovanjima i ubojstvima. Ali u srži priče je ljubav koju Cawood gaji prema svojoj obitelji."

U trećoj sezoni "Doline sreće", osim fantastične Sarah Lancashire, glumačkoj postavi pridružuju se Ishia Bennison kao Joyce, Shane Zaza kao Shafiq, Chord Melodic kao Sledge i Mete Dursun kao Gorkem. Tu su i neki novi glumački dodatci, posebno Oliver Huntingdon (The Rising), Jack Bandeira (Sex Education), Alec Secareanu (God‘s Own Country) i Anthony Flanagan (Gentleman Jack). D.M.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

AKCIJSKA DRAMA “GRAĐANSKI RAT: SVAKOM CARSTVU DOĐE KRAJ”

Filmsko upozorenje na ekstremističku politiku

2

PREMIJERNE IZVEDBE, ODLIČNE PJESME I JAKA KONKURENCIJA

Izravni prijenos 71. Zagrebačkog festivala

3

MLADI GLAZBENIK JOSIP PALAMETA

Objava albuma nikad nije bila bliža, što me raduje i ohrabruje da idemo još jače