Regija
ŽUPANIJSKO NATJECANJE RIBIČA

Adrijano Idek i Klen I prvaci Županijske lige
Objavljeno 7. rujna, 2022.
SLATINANa Dravi nedaleko od Sopja, na dijelu kamene obale registriranom kao natjecateljska staza pri Hrvatskom športsko-ribolovnom savezu, održano je natjecanje ribiča u posljednjem, 6. kolu lova ribe udicom na plovak Županijske lige Virovitičko-podravske županije. Od 10 ekipa koje sudjeluju u toj ligi dvije se nisu pojavile. Udruge Šaran i Greda iz Pitomače nisu opravdale izostanak, što je u ostalim ribičkim udrugama protumačeno kao bojkotiranje natjecanja i ocijenjeno kao nesportsko ponašanje prema Županijskom savezu kao organizatoru natjecanja, domaćinu natjecanja, kao i sportskoj zajednici koja te natjecatelje i financira. Prema riječima natjecatelja, riba je bila aktivna, a pokazali su to i prosječno vrlo dobri ulovi. Lovila se uglavnom plotica, podust, nosara i klen. Najviše ribe po ekipi ulovila je ekipa Klen Slatina II (22.920 grama), a ta je ekipa ujedno osvojila i prvo mjesto. Drugo mjesto osvojila je ekipa Drava Terezino Polje, a treće ekipa Klen Slatina I. Pojedinačno najuspješniji ribiči po sektorima bili su Adrijano Idek (Klen Slatina I u sektoru A), Tihomir Ištvanović (Klen Slatina II u sektoru B) i Dražen Samardžija (Drava Terezino Polje u sektoru C). Nagrade najuspješnijima uručio je načelnik Općine Sopje Berislav Androš.

Nakon svih šest kola Županijske lige u 2022. godini, ekipa Klen Slatina I zadržala je prvo mjesto i osvojila novi naslov prvaka Županijske lige. To je već deveti uzastopni naslov od ukupno 11 osvojenih naslova prvaka. Drugo mjesto osvojila je ekipa TVIN Virovitica, a treće ekipa Mrena Gornji Miholjac. Slijede Klen Slatina II, Drava Terezino Polje, Križnica Križnica, Brežnica Suhopolje, Greda Pitomača, Šaran Bakić i Šaran Pitomača.

U pojedinačnoj konkurenciji prvo mjesto osvojio je Adrijano Idek iz pobjedničke ekipe Klen Slatina I, drugi je natjecatelj ekipe Klen Slatina II Jovica Beneš, a treći Tihomir Ištvanović, također natjecatelj ekipe Klen Slatina II. Od ukupno 39 natjecatelja koji su sudjelovali u Županijskoj ligi VPŽ-a, i ostali članovi ŠRU-a Klen Slatina bili su uspješni. Robert Keller u ekipi Klen Slatina I zauzeo je 4. mjesto, Željko Vilk u istoj ekipi plasirao se na 17. mjesto, a David Vilk u ekipi Klen Slatina II na 23. mjesto. P. Žarković
Možda ste propustili...

SREDIŠNJE BISKUPIJSKO EKUMENSKO SLAVLJE

Zajednička molitva za jedinstvo kršćana

ŽUPAN DAMIR DEKANIĆ POSJETIO JE GRAD OTOK, DOGOVORENA SURADNJA

Otok dobro prometno povezan sa svim mjestima

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROŠLI NA NATJEČAJU “ŽUTA TOČKA”

KK Satir bori se za
financijsku održivost

2

ODOBRENO

Još tri Erasmus akreditacije

3

NA NAJVEĆEM SAJMU PREHRANE U BERLINU

Proizvodi iz Podgorača bili su jedino hrvatsko