Regija
ŽUPANIJSKO NATJECANJE RIBIČA

Adrijano Idek i Klen I prvaci Županijske lige
Objavljeno 7. rujna, 2022.
SLATINANa Dravi nedaleko od Sopja, na dijelu kamene obale registriranom kao natjecateljska staza pri Hrvatskom športsko-ribolovnom savezu, održano je natjecanje ribiča u posljednjem, 6. kolu lova ribe udicom na plovak Županijske lige Virovitičko-podravske županije. Od 10 ekipa koje sudjeluju u toj ligi dvije se nisu pojavile. Udruge Šaran i Greda iz Pitomače nisu opravdale izostanak, što je u ostalim ribičkim udrugama protumačeno kao bojkotiranje natjecanja i ocijenjeno kao nesportsko ponašanje prema Županijskom savezu kao organizatoru natjecanja, domaćinu natjecanja, kao i sportskoj zajednici koja te natjecatelje i financira. Prema riječima natjecatelja, riba je bila aktivna, a pokazali su to i prosječno vrlo dobri ulovi. Lovila se uglavnom plotica, podust, nosara i klen. Najviše ribe po ekipi ulovila je ekipa Klen Slatina II (22.920 grama), a ta je ekipa ujedno osvojila i prvo mjesto. Drugo mjesto osvojila je ekipa Drava Terezino Polje, a treće ekipa Klen Slatina I. Pojedinačno najuspješniji ribiči po sektorima bili su Adrijano Idek (Klen Slatina I u sektoru A), Tihomir Ištvanović (Klen Slatina II u sektoru B) i Dražen Samardžija (Drava Terezino Polje u sektoru C). Nagrade najuspješnijima uručio je načelnik Općine Sopje Berislav Androš.

Nakon svih šest kola Županijske lige u 2022. godini, ekipa Klen Slatina I zadržala je prvo mjesto i osvojila novi naslov prvaka Županijske lige. To je već deveti uzastopni naslov od ukupno 11 osvojenih naslova prvaka. Drugo mjesto osvojila je ekipa TVIN Virovitica, a treće ekipa Mrena Gornji Miholjac. Slijede Klen Slatina II, Drava Terezino Polje, Križnica Križnica, Brežnica Suhopolje, Greda Pitomača, Šaran Bakić i Šaran Pitomača.

U pojedinačnoj konkurenciji prvo mjesto osvojio je Adrijano Idek iz pobjedničke ekipe Klen Slatina I, drugi je natjecatelj ekipe Klen Slatina II Jovica Beneš, a treći Tihomir Ištvanović, također natjecatelj ekipe Klen Slatina II. Od ukupno 39 natjecatelja koji su sudjelovali u Županijskoj ligi VPŽ-a, i ostali članovi ŠRU-a Klen Slatina bili su uspješni. Robert Keller u ekipi Klen Slatina I zauzeo je 4. mjesto, Željko Vilk u istoj ekipi plasirao se na 17. mjesto, a David Vilk u ekipi Klen Slatina II na 23. mjesto. P. Žarković
Možda ste propustili...

FINALE MAT LIGE

Drugi u MAT ligi

SLOVAČKO VELEPOSLANSTVO URUČILO DONACIJU ZA VRTIĆ U JELISAVCU

Nabavljena oprema za učenje slovačkog jezika

NOVČANA NAKNADA I PAKET DOBRODOŠLICE

U Vinkovcima od ožujka čak 47 novorođene djece

Najčitanije iz rubrike