Sport
DOBRO WORLD CUP 2022.

ČETIRI HRVATSKA FINALA
Ude: Dedeki uopće nisu loši
Objavljeno 9. lipnja, 2022.
Zahvalit ću osječkoj publici na bezuvjetnoj podršci, poručio je Seligman, koji će u subotu imati posljednji nastup u Osijeku

Nastupili su u prvoj diviziji odmah na početku prvoga dana kvalifikacija 13. po redu DOBRO World Cupa. Prvo je odradio Filip Ude. Ocjena 14.350, bilo je jasno da će biti i više nego dovoljno za finale. Uostalom, na kraju je kvalifikacija na konju s hvataljkama završio na prvom mjestu.- Što kažete, nije loše za dedeke! - doviknuo je Ude nakon što je, odmah potom, završio nastup i Robert Seligman. Imao je Osječanin i njegov vršnjak nešto nižu ocjenu (13.550), u tom trenutku bio je treći, bolji od njega bio je i Mađar Krisztofer Meszaros (13.750). Strahovali smo do posljednje serije, jer su ga u međuvremenu pretekli austrijski reprezentativac Xheni Dyrmishi (13.750), Turčin Ferhat Arican (13.950), čak i Izraelac Artem Dolgopyat (13.750), koji je prethodno katastrofalno odradio parter na kojemu je prošle godine osvojio naslov olimpijskog prvaka. Nakon posljednje serije tek je Seligman mogao odahnuti, pa ćemo u subotu od 16 sati gledati oproštaj jednog od najvećih osječkih sportaša 21. stoljeća pred domaćom publikom.

- Teško je bilo gledati sve do kraja. Malo sam bio prazan to sve gledati. Znate koliko mi znači ovaj nastup u Osijeku. Želio sam nastupiti u subotu pred punim tribinama i na jedan najljepši mogući način im zahvaliti na bezuvjetnoj podršci svih ovih godina.

Podsjetio nas je njegov jučerašnji nastup na prvi nastup na Svjetskom kupu u Osijeku 2009. godine kada smo također strahovali do kraja. U subotu će posljednji put podići ruku pred osječkom publikom.

- Nikakav pritisak nisam osjećao. Iskreno, baš sam uživao. Više mi je danas žena bila napeta, jer godinu dana nisam nastupao pa da se ne ozlijedim, ali ja sam rekao bit će O.K., idem uživati. I stvarno sam uživao. Puno je sada lakše kada mi gimnastika nije više centar svijeta.

Bilo je ovo Seligmanu čak 63. finale na Svjetskom kupu. Dva više ima Filip Ude, kojemu je Osijek bilo 65. finale. I što je u njega ušao na kakav način. S najboljom ocjenom.

- Išao sam s lakšom vježbom i super sam je napravio makar se nisam najbolje zagrijao. Na zagrijavanju sam se nekako teško osjećao, bez snage, ali čim sam podigao ruke i uhvatio konja, snaga se pojavila i trema je nestala. Ovo je jedna od rijetkih vježbi da sam napravio bolje nego na treningu.

A onda je još jednom ponovio: "Dobri smo za dedeke."

- Robi i ja smo već 30 godina u gimnastici. Ovdje mislim da 95 posto ljudi nema 30 godina. Sretan sam i ponosan i na Robija i na sebe da smo još u vrhu Svjetskog kupa, da se borimo s upola mlađima.

Ne misle "dedeki" stati. Robert čak misli da bi oni mogli biti veliko iznenađenje na Europskom prvenstvu na ljeto u Münchenu.

- Ma na Europskom prvenstvu vjerujem da ćemo Ude i ja biti iznenađenje, da ćemo opet po ne znam koji put zajedno ući u finale. Vidjeli ste i danas, 40-ak gimnastičara, ali kada mi odradimo najbolje što znamo ne mogu nam prići - poručio je Seligman.Danas, drugoga dana kvalifikacija, nastupit će troje hrvatskih gimnastičara, a u lov na finale krenut će i olimpijski viceprvak na preči Tin Srbić. U ženskoj konkurenciji Hrvatsku će danas predstavljati Ana Đerek i Tina Zelčić. Đerek će nastupiti na parteru i gredi, dok će mlada Zelčić nastupiti samo na gredi.

Krešimir Lacković
KORENT: Draže mi je finale u Osijeku
Dvije hrvatske predstavnice imali smo na preskoku, a finale je ostvarila Tijana Korent. Sa skokovima od 12.633 i 13.066, prosječnom ocjenom 12.849 zauzela je šesto mjesto. Nakon Varne bilo joj je to još jedno finale.

- Draže mi je puno finale u Osijeku. Bilo je napeto do samog kraja i drago mi je da sam izborila finale. Imam nove skokove, danas sam skakala jedan novi skok, napravila sam ga u Varni, tako da je očito da mi može biti i konstanta - rekla je Tijana Korent.

Druga naša predstavnica, mlada Splićanka Antea Ercegovac, zauzela je deseto mjesto (12.749) te se nije uspjela plasirati u finale. No bila je iznimno zadovoljna za prvi nastup na DOBRO World Cupu.

Najbolja na preskoku bila je Slovenka Teja Belak (13.733).

Najčitanije iz rubrike