Mozaik
PRIKLJUČIO SE INICIJATIVI "ZAGRLIMO STARIJE PJESMOM"

LADO objavio "U zagrljaju vrimena"
Objavljeno 29. srpnja, 2021.
Izvedbom pjesme "U zagrljaju vrimena" Ansambl LADO priključio se inicijativi "Zagrlimo starije pjesmom", čiji je cilj skrenuti pozornost na brigu za starije osobe. Riječ je o inicijativi koju je Vijeće Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj pokrenulo u ljeto 2020. potaknuto pozivom pape Franje na dosjetljivost u ljubavi prema starijim osobama kako bi im se olakšala usamljenost i izoliranost izazvane pandemijom virusa COVID-19. Inicijativi su se odazvale brojne klape i vokalni sastavi koji su pjevali pred domovima za starije i nemoćne diljem Hrvatske, a njihovim nastupima bili su dirnuti ne samo korisnici i djelatnici domova nego i sami izvođači. Tekst pjesme "U zagrljaju vrimena" napisao je Frane Bilić, glazbu je skladao Joško Ćaleta, a tamburaški aranžman djelo je Marka Firsta.

U prigodi Svjetskoga dana djedova, baka i starijih osoba koji se, odredbom pape Franje, prvi put obilježio 25. srpnja 2021., Vijeće i Ured Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj svim djedovima, bakama i starijim osobama priredilo je glazbenu čestitku u obliku videospota pjesme "U zagrljaju vrimena".

Spot je sniman na više lokacija u kontinentalnoj (Dom za starije i nemoćne "Kuća svetoga Franje" u Odri nedaleko od Zagreba) i primorskoj (šibenski akvatorij i OPG "Kamena kuća" u Pakovu Selu) Hrvatskoj. Produkciju spota potpisuje Laudato televizija, a radili su ga supružnici Janja i Andrej Bunić. T.K.
Možda ste propustili...

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE RH UKINUO DOZVOLU

Otkazan TRAUM u Hangaru

VODIO BENDOVE JAMESA BROWNA I VAN MORRISSONA

Umro saksofonist Pee Wee Ellis

GRUPA SE PONOVNO OKUPILA U POVODU 25 GODINA OBJAVE ALBUMA "THE SCORE"

Grupa Fugees na turneji nakon 15 godina

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

JOHNNY DEPP U SAN SEBASTIANU DOBIO NAGRADU ZA USPJEŠNU KARIJERU

Danas u Hollywoodu nitko
više nije nezamjenjiv, pa tako ni ja

2

KONCERTI DILJEM SVIJETA

Global Citizen za spas planeta

3

GRUPA SE PONOVNO OKUPILA U POVODU 25 GODINA OBJAVE ALBUMA "THE SCORE"

Grupa Fugees na turneji nakon 15 godina