Regija
U VALPOVAČKOM I NAŠIČKOM PERIVOJU

S vodičem istražite park i zabavite se
Objavljeno 10. svibnja, 2021.
VALPOVO/NAŠICE

Svi željni obiteljskih sadržaja u zelenoj idili Našica i Valpova tijekom sljedećih mjeseci dana doći će na svoje, jer je od ovoga vikenda u parkovima tih dvaju slavonskih gradova počeo ciklus veselih radionica pod nazivom "Moj park", namijenjenih obiteljima s djecom u dobi od šest do 13 godina.

Ciklus se odvija u sklopu projekta "Parkovni biseri Slavonije", čiji je nositelj Grad Našice, a partneri su Grad Valpovo i Agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Osječko-baranjske županije. Projekt je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Mali i veliki sudionici prijavom u ovoj radionici sudjeluju u otkrivanju skrivenih kutaka parkova, razmjeni znanja i stvaranju sadržaja nadahnutih našičkim i valpovačkim perivojem. Radionice vodi poznata interpretatorica baštine i turistička voditeljica Iva Silla "Kazivačica", u svom neizostavnom kostimiranom izdanju, a radovi nastali u sklopu radionica bit će objedinjeni u Velikoj knjizi našičkog, odnosno valpovačkog parka. Radionice se održavaju svake subote, od 8. svibnja do 5. lipnja, od 11 do 13 sati, u valpovačkom parku te od 16 do 18 sati u našičkom parku. Kako je zbog epidemiološke situacije broj sudionika ograničen, zainteresirani se obvezno trebaju prijaviti preko linkova https://tinyurl.com/prijave-valpovo ili https://tinyurl.com/prijave-nasice. Radionice su raznolike, tako da je na njima moguće sudjelovati i u više navrata.

Podsjetimo da je projekt "Parkovni biseri Slavonije" službeno počeo u travnju 2017. Riječ je o projektu revitalizacije parkova u Našicama i Valpovu vrijednom 24 milijuna kuna, od čega će se u infrastrukturu našičkog parka uložiti 13,5 milijuna kuna, a valpovačkog 8,5 milijuna kuna. Predviđena je obnova postojeće i gradnja nove infrastrukture, poput uređenja šetnica s javnom rasvjetom, rekonstrukcija parkirališta i pristupa parkovnim površinama, gradnja suvremenog centra za posjetitelje, gradnja i postavljanje turističkih sadržaja u parkovima, kao i obnova dendroflore. L.A.
Možda ste propustili...

“NEMA SELA NAD BABINE GREDE”

40. "Konji bijelci" u Babinoj Gredi

VIŠE OD 400 SUDIONIKA

Vinkovačka biciklijada Tour natur

U ĐAKOVU OPET NAPAD ŽIVOTINJE BEZ NADZORA

Pas na ulici izgrizao ženu, a njezina je psića usmrtio

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ĐAKOVU OPET NAPAD ŽIVOTINJE BEZ NADZORA

Pas na ulici izgrizao ženu, a njezina je psića usmrtio

2

VIŠE OD 300 WALKERA UŽIVALO U BARANJI

Walkeri: Vraćamo se opet

3

GRAD IZRAĐUJE REGISTAR GRADSKE IMOVINE

Što učiniti s više od 1000 nekretnina: iznajmiti, prodati, prenamijeniti?