Novosti
ŽRTVA OLUJNOG VJETRA

Našičanka poginula popravljajući krovište stradalo u nevremenu
Objavljeno 6. veljače, 2020.
U Županji je jak vjetar odnio limeni krov sa zgrade, koji je sletio na parkiralište i oštetio 11 vozila

Olujno nevrijeme koje je u utorak poharalo Slavoniju i Baranju krivo je i za gubitak jednog ljudskog života. Naime, u Našicama je smrtno stradala 63-godišnja žena koja je sama pokušala popraviti dio krova.

- Područje naše županije poharalo je olujno nevrijeme i tom prilikom oštećeno je više stambenih i gospodarskih objekata te osobnih automobila. U Našicama je prilikom sanacije krovišta, koje je oštećeno u nevremenu, 63-godišnja hrvatska državljanka na tavanu kuće pala te od zadobivenih ozljeda preminula. Na mjestu događaja obavljen je očevid i utvrđeno je kako nema elemenata kaznenog djela. U vezi s tom tragičnom nesrećom slijedi izvješće nadležnom državnom odvjetništvu - doznajemo od Zorana Kona, glasnogovornika Policijske uprave osječko-baranjske.

Olujni vjetar u Osječko-baranjskoj županiji nosio je krovove, rušio stabla i čupao prometne znakove, kante za smeće letjele su posvuda po gradskim ulicama, a nestajalo je i struje. Zbog olujnog vjetra vatrogasci diljem Slavonije i Baranje imali su, uz redovne poslove, u utorak i srijedu pune ruke posla. Olujno nevrijeme s kišom iza podneva zahvatilo je šire područje Osječko-baranjske županije, naselja Našice, Đurđenovac, Markovac Našički, Topoline, Donji Miholjac, Trnavu, Gašince, Semeljce, Makloševac, Poganovce, Đakovo, Osijek, Tenju, Petrijevce i Samatovce.

Najviše posla imali su našički vatrogasci koji su imali sedam tehničkih intervencija. Na tom području pojavila se pijavica koja je nosila krovove, a uz crjepove koji su letjeli s kuća, najveća šteta nastala je na zgradi autobusnog kolodvora koji je ostao bez krova. Olujni vjetar odnio je još nekoliko krovova sa zgrada u Našicama, a oštećen je i krov dvorane Osnovne škole kralja Tomislava.

Vatrogasci Belog Manastira uklanjali su krovne ploče sa zgrade, Javna profesionalna vatrogasna postrojba Osijek uklanjala je grane s automobila, no i nadzirala požare na dva dimnjaka u Strossmayerovoj i Frankopanskoj ulici u Osijeku. Đakovački vatrogasci, uz jedan nadzor požara dimnjaka, dva puta su izlazili na tehničke intervencije uklanjanja stabala s prometnica. Stabla koja su pala na ceste uklanjali su i vatrogasci iz Petrijevaca, Tenje, Šaptinovaca i Ernestinova, a grane koje su pale na kuće u Samatovcima i Normancima uklanjali su vatrogasci iz Bizovca i Koške. Vatrogasci iz baranjskog Topolja uklanjali su grane koje su pale na telefonski vod, a vatrogasci iz Čeminca nisu imali posla s porušenim stablima, ali su izišli na jednu intervenciju pri kojoj su nadzirali izgaranje dimnjaka.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji nevrijeme je također izazvalo materijalne štete. U Bošnjačkoj ulici u Županji olujni vjetar u utorak je podignuo i porušio limeni pokrov s krovišta zgrade županjske tvrtke u kojoj su smješteni uredi špediterskih poduzeća. Limeni pokrov odbačen je na parkiralište ispred zgrade zbog čega je oštećeno 11 parkiranih vozila, sedam osobnih automobila županjskih registracijskih oznaka i četiri teretna vozila stranih registracijskih oznaka. Ozlijeđenih osoba na ovom području, srećom, nije bilo, a materijalna šteta iznosi više desetaka tisuća kuna. Jak do olujni sjeverozapadni vjetar nastavio je puhati i u srijedu, a u četvrtak bi trebao oslabjeti, prema najavama prognostičara.

Sandra Lacić
SRUŠENE GRANE I PROMETNI ZNAKOVI
“Zbog rušenja grana i stabala materijalna šteta počinjena je na stambenim objektima, odnosno krovovima, te elektroenergetskoj i telekomunikacijskoj mreži. Vatrogasci su izišli na 20 intervencija koje su se odnosile na uklanjanje srušenih grana s objekata i ceste. Djelatnici HEP-a otklanjali su smetnje u opskrbi električnom energijom. Na više cesta prometni znakovi izvaljeni su zbog djelovanja vjetra, a na cesti D7 je oštećeno jedno osobno vozilo. Tvrtka Cesting radi na saniranju oštećenih prometnih znakova”, doznajemo iz Županijskog centra 112 Osijek.
Možda ste propustili...

MJERE BANAKA ZA POMOĆ TURISTIČKOM SEKTORU

Odgoda plaćanja kredita u turizmu do kraja lipnja 2021.

REZIME: STOŽER CIVILNE ZAŠTITE OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Bili smo spremni za sve scenarije, a i građani su pokazali odgovornost

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VINKOVAČKI MATURANTI SLAVILI NA JEZERU BANJA

U tajnosti su organizirali
norijadu, desetak pijanih
policija izvlačila iz jezera

2

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

I dalje bez novooboljelih

3

BEZ NOVOOBOLJELIH U VSŽ

Nije bilo ni kršenja samoizolacije