Novosti
ZAJEDNO IZ VUKOVARA ZA HRVATSKU

Navijačka bakljada za simbol hrvatskog stradanja - vodotoranj
Objavljeno 11. travnja, 2017.
Navijačke skupine iz cijele Hrvatske sinoć su se okupile u gradu heroju

Za kraj “prvog poluvremena“ donatorske akcije “Vukovarski vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva“, koja je ujedinila i domovinu i dijasporu, u utorak su u Vukovaru navijačke skupine iz Hrvatske i BiH priredile spektakularnu bakljadu podno 50-metarskog ranjenog simbola hrvatskog grada heroja. Za Vukovar su zajedno bili Kohorta, Ultrasi, Torcida, BBB, Armada...

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava nije krio zadovoljstvo dobrom voljom predstavnika 15-ak navijačkih skupina koje su  boravile u Vukovaru, dodavši da je riječ o projektu nazvanom “Zajedno iz Vukovara za Hrvatsku“, čime je i obilježen kraj spomenute donatorske akcije, a u kojoj su sudjelovale i mnoge navijačke skupine.

– Sada čekamo početak “drugog poluvremena“, odnosno prve radove na rekonstrukciji vodotornja, kao konačnog cilja – rekao je Penava, istaknuvši simboliku sinoćnjeg projekta, jer i navijačke skupine s tribina promiviraju Vukovar “kao zajedničku vrijednost koja nas veže”. Kako je rečeno, inicijativu je osmislio gradonačelnikov Savjet za branitelje.

– Vukovar je 1991. branila cijela Hrvatska, jer branitelji su dolazili iz svih krajeva domovine. To je bilo zajedništvo, kao što je i akcija za vukovarski vodotoranj ujedinila Hrvatsku – kazao je predsjednik Savjeta Tomislav Josić, dodavši da su navijači bez ikakve dvojbe došli u grad Vukovar simbolično označiti najavu skorog početka obnove vukovarskog vodotornja, simbola stradanja, ali i otpora Vukovara agresiji 1991. godine.

Prije bakljade predstavnici navijačkih skupina zajedno su s vukovarskim domaćinima odali počast žrtvama masovne grobnice na Ovčari, a vijenac su položili i svijeće upalili i na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata. S. Butigan

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike