Regija
TURNIR “ZA NAŠU DJECU FORKUŠEVCI 24.”

Roditelji malih nogometaša u akciji za dresove i trenirke
Objavljeno 10. svibnja, 2024.
Mame i tate, s trenerom podmlatka NK-a Jedinstvo Forkuševci, traže sponzore
FORKUŠEVCI - Gdje god naš pomladak ide igrati utakmicu, druga djeca imaju lijepe trenirke i drugu opremu, samo su naši "raspareni" – jedan dječak je u žutoj majci, drugi u narančastoj, djevojčica u bijeloj... Druga dječica su sređena i usklađena opremom, a naša kopačke nose u plastičnim vrećicama.

Roditeljska je to jadikovka Sandre Kaptein iz Kešinaca, jedne od mama 30-ak djece što čine nogometni pomladak pri NK-u Jedinstvo Forkuševci, a čije mišljenje i žalost zbog nedostatka opreme dijele i roditelji preostalih malih nogometaša.

Zajedništvo


Stoga su roditelji djece - nogometnog pomlatka, zajedno s trenerom Brankom Matkovićem, a u akciju je uključena i trenerova supruga, inače vjeroučiteljica djece, odlučili organizirati prvi turnir za mlađe uzraste pod nazivom "Za našu djecu - Forkuševci 2024." s kojeg bi sredstva utrošili u kupnju opreme za djecu. Bit će organiziran 16. lipnja, u Forkuševcima, a u tijeku je pronalaženje sponzora, koji se već javljaju, poput kešinačkog DVD-a koji će za potrebe turnira ustupiti dva šatora od 100 četvornih metara površine.

- Namjera nam je od sredstava prikupljenih na turniru našoj nogometnoj dječici kupiti svakome po paket opreme – komplet dresova, trenirku za treninge i svečanu trenirku, majicu za zagrijavanje, torbu i šuškavac. Trener će prikupiti ponude sportskih trgovina da se odredi koja je najpovoljnija - kaže mama Kaptein, ujedno predsjednica organizacijskog odbora turnira.

Pomladak NK-a Jedinstvo Forkuševci, a riječ je o djeci od 10 do 13 godina, sada ima stare dresove, i to nedovoljan broj u odnosu na broj djece.

- Stoga kći nekada igra u bratovu dresu, on u dresu prijatelja itd. - kaže mama Sandra.

Iako bez adekvatne opreme, forkuševački nogometni pomladak je od 8., odnosno 9. mjesta napredovao do visokog trećeg mjesta, a osim nogometnih bravura, ovu djecu, dječake i djevojčice, povezuje zajedništvo, druženje, geslo "svi za jednog, jedan za sve". Kroz dječje zajedništvo razvilo se i ono među njihovim roditeljima, pa kada neki roditelj ne može na trening ili utakmicu voziti svoje dijete, uskoče druge mame i tate i tako "u krug".

Pomladak NK-a Jedinstvo Forkuševci ne čine samo djeca iz preostalih sela tamošnje, viškovačke općine, nego i djeca iz Semeljaca, Kešinaca, s područja semeljačke općine, a odakle je i Sandrino dvoje djece – 9-godišnji sin Fran i 10-godišnja kći Marta.

U povodu organiziranja turnira u utorak je održan i sastanak s viškovačkim načelnikom Petrom Zorićem. Kaptein kaže kako je i on voljan da Općina Viškovci pridonese akciji.

- Mi roditelji obraćamo se sponzorima, uporni smo, kao i naša dječica da u nogometu budu što bolji - kaže Franova i Martina mama Sandra.

Druženja


Dvoje od njezino petero djece ušlo je u pomladak kluba s područja susjedne općine jer je to bio najbliži NK kada je Fran bio prvašić. Nakon toga formiran je i podmladak u Semeljcima, no djeca su htjela ostati pri forkuševačkom klubu.

- Dobro su prihvaćena, druže se, vlada veliko prijateljstvo, dobra atmosfera, djeca potiču jedno drugo, pristojna su, dobri učenici, štite jedan drugoga. Nose lijepa iskustva s nogometa i mi roditelji također se dobro slažemo i držimo se - kaže Sandra Kaptein.

Mame malih nogometaša, nastavlja, skupe novac pa okupe djecu na druženju uz pizze, ćevape, roštilj, sladoled... Tri dječaka završila su s pomlatkom, a ispraćena su uz druženje i poklone. Želja roditelja malih nogometaša je da se osnuju i kadeti.

Na turniru "Za našu djecu" prodavat će se ćevapi, hamburgeri, palačinke i krofne, a u tijeku je animiranje sponzora. Svatko od roditelja dobio je svoja zaduženja, a sastanci za organizaciju turnira na tjednoj su bazi. Jer njihova misija je: Za našu djecu.

Svi koji žele uplatiti srdstva za ovu akciju mogu to učiniti na broj računa NK Jedinstvo Forkuševci HR33 2390 0011 1012 44157, uz naznaku "Za našu djecu - Forkuševci 2024.".

Suzana Župan
Franov tata trenirao s Davorom Šukerom
Sandrina kći Marta na posljednjoj je utakmici bila golmanica, a sin Fran igra i centarfora i lijevo krilo i veznog. “Ljevak je, brz, najbrži igrač u ekipi”, kaže Sandra. Ima tu i genetike, otkriva mama. Njezin suprug također je u mladosti igrao nogomet, trenirao je, otkrivaju nam supružnici, zajedno s Davorom Šukerom, koji će kasnije postati svjetska nogometna zvijezda. I dandanas i u najudaljenijim zakucima svijeta Hrvatsku znaju, uz Modrića, po Šukeru. “Muž je trenirao nogomet sa Šukerom, no zbog obiteljske situacije - otac mu je otišao raditi van, kod kuće je ostala majka s djecom, puno je posla na selu - kod kuće su tražili da se vrati i da prekine s nogometom. Muž se vratio u Kešince gdje je bio (i) trener”, ispričala nam je zanimljivost Sandra Kaptein o nogometnoj prošlosti svoga supruga Marijana.

Zbog manjka dresova i njihove starosti, djeca svoj dres nerijetko skidaju da bi ga dala drugome

Možda ste propustili...

INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKA ŠKOLA SLATINA

Proslavljen Dan škole i 15. obljetnica osnivanja

TUŽNA OBLJETNICA U ŽUPANJSKOJ POSAVINI

Deset je godina od poplava u Cvelferiji

Najčitanije iz rubrike