Osijek
TRADICIJA JOŠ OD 1997. GODINE

Humanitarni turnir "Zajedno
u ratu, zajedno u miru"
Objavljeno 19. svibnja, 2024.
Plemenito srce liječnika i drugog osoblja Kliničkog bolničkog centra Osijek ne manifestira se samo kroz njihov svakodnevni rad s pacijentima nego i kroz razne humanitarne akcije u kojima uvijek rado sudjeluju. Jedna od njih je i 25. izdanje Malonogometnog turnira pod nazivom "Zajedno u ratu, zajedno u mir", održano u subotu u Sportskoj dvorani Jug, nakon čega je uslijedilo i druženje svih sudionika na večeri.Tradicionalni turnir još od 1997. godine okuplja nogometne rekreativce zdravstvenih i nezdravstvenih profesija kako bi na parketu odmjerili snage te se bolje upoznali i sprijateljili. Ove godine na turniru je prijavljeno osam odjela/zavoda/klinika. Rezultat je bio u drugom, a druženje i dobra zabava, kao i uvijek, u prvom planu. No, najvažnije od svega, novac koji su prikupili djelatnici KBC-a i ove je godine završio u pravim rukama te je nastavljen kontinuitet prisjećanja onih koji više nisu s nama, a u ključnom su trenutku dali veliki obol, kao i neke nove generacije u ne tako davnoj krizi koju je izazvala pandemija koronavirusa.


“Tih ratnih dana nisu išli kući, strahovali su za svoje živote i živote svojih bližnjih, no bili su tu za potrebite, ranjenike i jedni za druge. Nakon završetka rata veza koju su stvorili među sobom izrodila je ideju samog turnira, kojem je ove godine i srebrni pir, jedino nije održan u one dvije godine pandemije kada je neka nova generacija dala svoj danak, ovaj put u borbi protiv COVID-19. Mnoge su kolegice i kolege iz vremena rata i poraća i dalje među nama, savjesno i profesionalno obavljaju svoje dnevne zadatke, neki od njih su nam najstariji igrači na turniru, ali su još uvijek tu, prepričavaju vrijeme ukradene mladosti, ljudskih sudbina kojima su pomogli i nadolazećoj mirovini, koja ipak kao da je nekako prebrzo došla. Ostavili su nam u nasljeđe prelijepu stvar koji bi nas trebala nastaviti povezivati i kada njih ne bude, kada budemo prepričavali njihove priče i priče kolega iz respiracijskih centara. Ostavili su nam ideju koju smo proširili i na ostale bolnice vjerujući da će i nas nadživjeti i dočekati velike i okrugle brojke. Bit će izazovnije nego ikada s obzirom na to ljudi sve više okreću nekim novim društvenim normama, ali vjerujemo da će srca naših djelatnika zadržati potrebu socijalizacije koja je ishod baš njihove pobjede nad ružnim vremenima, neovisno o rezultatima utakmica ili pobjednika turnira", poručili su iz Ravnateljstva KBC-a Osijek.


Kao i svake godine, turnir je organiziran u počast kolegama koji su preminuli.- Mi smo, kao mlada ekipa, turniru dodali i humanitarni karakter, pa tako ove godine, isključivo iz donacija igrača djelatnika KBC-a Osijek i sponzora, prikupljamo sredstva za Centar za pružanje usluga u zajednici Klasje (lani su donirali 1200 eura SOS dječjem selu, nap.a.) - rekla je Ana Jurlina iz KBC-a Osijek, koja je s mlađom ekipom prije pet godina preuzela organizaciju ovog hvalevrijednog turnira. I. Alilović
Možda ste propustili...

ZA DJECU IZ OPĆINE VLADISLAVCI

Novčana potpora za Školu jahanja

NISU ZA PUTNIKE, NEGO ZA OBUKU NOVIH VOZAČA

Tramvaji su opet na tračnicama

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NOVI MAJSTORI ZANATA

Važno je zadržati majstore kod kuće

2

ANTUNOVAC PROSLAVIO DAN OPĆINE

Četiri dana veselja, ni rezultat iz Berlina nije ih ozbiljnije poremetio

3

NISU ZA PUTNIKE, NEGO ZA OBUKU NOVIH VOZAČA

Tramvaji su opet na tračnicama