Sport
ZADAR: EUROPSKO KARATE PRVENSTVO

Osječani u stožeru naše reprezentacije
Objavljeno 8. svibnja, 2024.
Dvorana "Krešimir Ćosić" u Zadru od danas do 12. svibnja domaćin je Europskog karate prvenstva. Nastupit će više od 670 karatašica i karataša iz 51 zemlje, a svoje adute ima i Hrvatska.

Našu karate reprezentaciju predvodit će Ivan i Anđelo Kvesić, zatim Enes Garibović, a vrlo jaku reprezentaciju imat ćemo i među karatašicama. Hrvatska će ženska karate reprezentacija u kumitama pokušati osvojiti naslov prvakinja Europe. Prošle godine naša je ženska kumite ekipa - Mia Greta Zorko, Lea Vukoja, Sadea Bećirović, Lucija Lesjak i Nikolina Golomboš, osvojila srebro na Europskom prvenstvu i broncu na Svjetskom prvenstvu. Hrvatska će imati svoje predstavnice i predstavnike u katama. Kod djevojaka nastupit će i Virovitičanka Sara Malčec, a u muškoj konkurenciji Mihael Ećimović iz Slavonskog Broda, danas član KK Alfa. Izbornik kata reprezentacije Hrvatske je Joco Đukić, osječki majstor karatea i glavni trener u Karate klubu Esseker.

Neće Đukić biti jedini Osječanin u stožeru reprezentacije Hrvatske. Sljedeća četiri dana u Zadru će se održati i Europsko prvenstvo u parakarateu. Vođa parakarate delegacije i nacionalni trener je Danijel Kufner, glavni trener u KK HVIDR-a Osijek, čiji će član Petar Harambašić nastupiti na Europskom parakarate prvenstvu. K.L.
Najčitanije iz rubrike