Mozaik
U SPOMEN NA DR. JERGOVIĆA, UTEMELJITELJA PITOMAČKOG FESTIVALA

Održan koncert
“Čuvar uspomena”
Objavljeno 14. svibnja, 2024.
Pitomača se i ove godine, i to 13. put, prisjetila svog velikana, doktora Marijana Jergovića. Memorijalom "Čuvar uspomena" dugi niz godina njeguju uspomenu na njegovo stvaralaštvo i umjetnički doprinos glazbenoj sceni Podravine i Podravlja. Kako su rekli u uvodu organizatori, Centar za kulturu ‘‘Drago Britvić‘‘, prije svega, Jergović je bio čovjek velikog srca, a uspomene na njegovo stvaralaštvo i ove su godine odzvanjale u Centru za kulturu "Drago Britvić".

- Svaku godinu, prve nedjelje koja pada najbliže smrti doktora Marijana Jergovića, obilježavamo prigodnim programom, odnosno Memorijalom. Nastojimo vratiti neke pjesme koje se rjeđe izvode, koje možda nisu u onim najpopularnijim pjesmama, ali su obilježile doktorov život. Veseli me da imamo izvođače iz raznih krajeva naše zemlje jer to znači da je doktorova glazba našla plodno tlo diljem Lijepe Naše. Vjerujem da bi se doktor sada i među zvijezdama veselio ovome što smo mu priuštili i nadamo se da će ova tradicija ostati još puno godina – rekao je Rajko Stilinović, v. d. ravnatelja Centra za kulturu "Drago Britvić".

U spomen na čovjeka velikog srca, vrsnog glazbenika i autora, interpretacijom njegovih djela ove su mu godine počast odali Zoran Mišolongin, The Fusion, Dino Miklaužić, Madone, Anita Huđek, Alojz Lach, Lorena Vlašić, Tena Grlica, Željko Grozaj, Sastav Tonija Eterovića, Good old times band, Jan Stilinović i Ivan Barčan. Pitomača je tako još jednom odala dužno poštovanje i zahvalnost svom velikanu, utemeljitelju Glazbenog festivala Pjesme Podravine i Podravlja te inicijatoru pitomačke glazbene škole, koja danas s ponosom nosi njegovo ime. Uz nazočnost obitelji i supruge dr. Marijana Jergovića, Ladislave Jergović, 13. memorijalu "Čuvar uspomena" nazočili su i saborska zastupnica Vesna Bedeković te načelnik općine Pitomača Željko Grgačić.

Vrsnog glazbenika i pjesnika dr. Jergovića krasila je ljubav prema ljudima i pjesmi, a u dva mandata bio i dožupan Virovitičko-podravske županije. Više puta je odlikovan i nagrađivan, a preminuo je 2010. godine. V.Grgurić
Možda ste propustili...

PRIJAVE SU ZA LJUBITELJE FOTOGRAFIJE OTVORENE DO 30. SRPNJA

Novi natječaj National Geographica

GLUMIO U ČETVRTOM NASTAVKU FILMA "PIRATI S KARIBA"

Morski pas ubio glumca s Havaja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAJPOPULARNIJA ŠVEDSKA GRUPA SVIH VREMENA

Bjorn iz ABBA-e: Naš bend ima tako glupo ime

2

DESTINACIJA DOBRE GLAZBE

Na Jarunu počinje
INmusic, trodnevna
svečanost rock glazbe

3

STIGLA VODA!

Turistima Capri opet dostupan