Crna kronika
PRETRAGA AUTA I KUĆE U GORNJEM BAZJU KOD VIROVITICE

Uhićen zbog zabranjenog oružja
Objavljeno 17. svibnja, 2024.
I policajci su ostali zatečeni kada su pronašli veću količine zabranjenog oružja u okolici Virovitice. Kako stoji u priopćenju Policijske uprave virovitičko-podravske, prometni su policajci, u redovitoj kontroli prometa u srijedu oko 9.25 sati u Gornjem Bazju na području općine Lukač, zaustavili automobil koji je vozio 45-godišnjak. Tijekom pregleda osobnih dokumenata vozača policajci su u unutrašnjosti automobila ugledali oružje. O tome su izvijestili operativno dežurstvo svoje policijske postaje, nakon čega je odlučeno da se, na temelju sudskog naloga dobivenog od nadležnog Županijskog suda u Bjelovaru, temeljito pregleda automobil, ali i kuća 45-godišnjaka. Prilikom provedenih pretraga, uz nazočnost svjedoka, pronađeno je nekoliko eksplozivnih naprava, nekoliko pištolja s pripadajućim spremnicima, pištolj ručne izrade, puška ručne izrade, sastavni dijelovi za izradu puške, veća količina različitih vrsta streljiva, ali i sitno rezani duhan, koji nije označen nadzornim markicama Ministarstva financija. Muškarac je nakon završetka pretrage kuće i automobila uhićen i nakon liječničkog pregleda smješten u prostorije za zadržavanje PU virovitičko-podravske. Prilikom provedenog alkotestiranja nije utvrđena prisutnost alkohola.

Zbog počinjenog kaznenog djela "Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari" protiv 45-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Virovitici, a zbog utvrđenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana bit će podnesen optužni prijedlog Općinskom sudu u Virovitici. Nadalje, zbog utvrđenog prekršaja iz Zakona o trošarinama, Carinskoj upravi bit će dostavljena obavijest o počinjenom prekršaju.

Policija još jednom poziva sve građane da dragovoljno vrate zabranjeno oružje ako ga posjeduju. Kako je akcija "Manje oružja - manje tragedija" i dalje aktivna, svi oni koji dragovoljno vrate oružje i eksplozivna sredstva, neće ni kazneno ni prekršajno odgovorati. No ako se oružje pronađe nakon ciljane pretrage, prijava je neizbježna. M.Bugarić
Možda ste propustili...

BJELICA TREBAO SVJEDOČITI, ROČIŠTE ODGOĐENO

Zoran Mamić ostao bez odvjetnika

NAKON PROMETNE NESREĆE U KAPTOLU KOD POŽEGE

Uhićen vozač zbog smrti biciklista

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SRUŠEN ZID KUĆE U JOSIPOVCU

Nakon eksplozije plinske boce vlasnik kuće kritično

2

BJELICA TREBAO SVJEDOČITI, ROČIŠTE ODGOĐENO

Zoran Mamić ostao bez odvjetnika

3

NAKON PROMETNE NESREĆE U KAPTOLU KOD POŽEGE

Uhićen vozač zbog smrti biciklista