Novosti
PREDSJEDNIK HDZ-A ODBIJA SUČELJAVANJE

“Grbin neće biti premijer, a ni predsjednik Sabora”
Objavljeno 12. travnja, 2024.
Predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković u petak je poručio kako se neće predomisliti što se tiče sučeljavanja s ostalim kandidatima za premijera koji ga pozivaju jer se, kaže, na ovim izborima nema s kim sučeliti. "Gospodin Grbin je abdicirao, on više ne postoji ni kao predsjednik SDP-a, a sam kaže da ne kani biti premijer. Neće biti ni predsjednik Sabora, bit će u oporbi. Oni su se sami diskvalificirali iz ove rasprave", odgovorio je Plenković na poziv Peđe Grbina, predsjednika SDP-a i predvodnika koalicije Rijeke pravde, na sučeljavanje. No nije jedini, zovu ga i ostali kandidati za premijera. Plenković podsjeća kako je i 2016. i 2020. sudjelovao u predizbornim debatama, ali da su mu na suprotnim stranama tada bili oni koji su "bili stvarni pretendenti na poziciju koju ja imam čast obnašati osam godina". "Nažalost, na ovim izborima takve osobe nema. Nemam se prilike s kim sučeljavati, zbog odluka oporbe uskraćena je ta vrsta političke debate građanima", dodao je.

Komentirao je i objavljene ankete, posljednje za 9. i 10. izbornu jedinicu, i istaknuo da je zadovoljan. "Prije četiri godine smo imali ankete u kojima su neke od njih favorizirale tadašnju Restart koaliciju, predvođenu SDP-om, a rezultat je bio 25 razlike za HDZ. Ovaj put su bliže realnosti, prema sve tri ankete u devetoj izbornoj jedinici imamo osam mandata, koliko i posljednji put", rekao je Plenković, koji vjeruje da će na izborima osvojiti i više. Novinari su ga pitali o informaciji koju je iznio Oleg Butković da Zoran Milanović daje ostavku na mjestu predsjednika Republike. "Nemam pojma, nek se on bavi Milovom", rekao je aludirajući na kravu iz videoulomaka i s fotografija koje objavljuje Butković.

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin uputio je u petak iz Vinkovaca, na predstavljanju programa koalicije Rijeke pravde, ponovni poziv predsjedniku HDZ-a i Vlade Andreju Plenkoviću na predizborno sučeljavanje, poručivši mu da ne bude kukavica. “Stari moj, ako si spreman za sve izazove, dođi, pokaži se, ne budi kukavica. Kažeš da sam patuljak, hajde dođi na sučeljavanje i to pokaži ili će se pokazati da nemaš hrabrosti i nakon osam godina nemaš što reći jer su sve tvoje laži razotkrivene. Ili dođi na sučeljavanje ili šuti jer si potpuna kukavica”, poručio je Grbin Plenkoviću. H/D.Pav.