Mozaik
NA ZAGREBDOXU PREMIJERNO “GRANDPA GURU”

Dokumentarni film o Kultur Shocku
Objavljeno 9. travnja, 2024.
ZagrebDox će biti domaćin premijeri dokumentarnog filma "Grandpa Guru". Ovaj uzbudljivi portretni dokumentarac s eklektičnim stilom i pristupom prikazuje kontinuitet rada benda Kultur Shock s naglaskom na zanimljiv život, glazbu i umjetnost pjevača i frontmena Srđana Gine Jevđevića.



U filmu pratimo Ginino duhovno putovanje u potrazi za vlastitim identitetom i mjestom u svijetu, nakon izlaska iz sarajevskog ratnog okruženja i dolaska u Seattle, gdje je upoznao Krista Novoselica iz Nirvane i Jella Biafru iz Dead Kennedysa koji ga potiču da se nastavi baviti glazbom. U novom kreativnom okruženju Gino osniva bend Kultur Shock. Njihov specifičan glazbeni stil, koji miješa balkanske utjecaje s punkom, rockom i metalom, brzo postaje prepoznatljiv na globalnoj glazbenoj sceni. Bend čine vrhunski glazbenici iz različitih dijelova svijeta, a do danas su izdali trinaest albuma te održali nebrojeno mnogo koncerata i turneja širom SAD-a i Europe, te nastupili na nekim od najprestižnijih svjetskih glazbenih festivala. Film istražuje pitanje pripadnosti i osjećaj rastrganosti između života u Americi, Sarajevu i veze s majkom. Ovo je priča o transformacijama jedne osobe u teškim vremenima, bijegu na kraj svijeta i demonu koji ga prati.



“Grandpa Guru" je nastao u produkciji "Točke kulture", a režiju potpisuje Silvio Mirošničenko, dok je producent i scenarist Sanjin Hasanefendić. Premijera je 15. travnja u 19.30 sati u Kaptol Boutique Cinema, dok je druga projekcija na istoj lokaciji 16. travnja u 21.30 sati. T.K.
Možda ste propustili...

U POSLJEDNJOJ OVOSEZONSKOJ EMISIJI “RAZGOVOR S RAZLOGOM”

Gost je redatelj Vinko Brešan

Najčitanije iz rubrike