Mozaik
NACIONALNA TOP-LISTA SINGLOVA

Igor Delač je na prvom mjestu s pjesmom “Bez tebe”, odmah iza njega je Baby Lasagna
Objavljeno 4. travnja, 2024.

Pjesma "Bez tebe" Osječanina Igora Delača ovotjedna je predvodnica liste HR Top 40, postavši šesti broj jedan u ovoj godini.



Hrvatska eurovizijska uzdanica "Rim tim tagi dim" (Baby Lasagna) ostala je na drugom mjestu, a na trećoj poziciji nalazimo dosadašnjeg predvodnika Olivera Dragojevića i pjesmu "Ne mogu ti reći". Singl "Slatke suze gorka ljubav" grupe Vatra je četvrti, a Pavelov "Do mjeseca" peti, tako da su ostali na svojim prošlotjednim pozicijama.

Ovim rezultatom Delač je zasjeo na vrh liste najemitiranijih domaćih snimki prvi put od 23. listopada, kada je vodeću poziciju držala pjesma "Šta da radim". Kao i protekli singl, snimka "Bez tebe" Igora Delača došla je na broj jedan u trećem tjednu boravka među 40.

- Jako sam sretan i ponosan što je moja pjesma "Bez tebe" zasjela na sam vrh službene nacionalne top-liste HR Top 40 - izjavio je Igor Delač, zahvalivši svojim suradnicima iz produkcijskog tima Hit Factory: "Najviše sam zahvalan glazbenim urednicima i radiopostajama, koji su u tako kratkom vremenu prihvatili pjesmu i rado ju emitirali. Naravno, bez njihovih slušatelja sve ovo ne bi imalo smisla, stoga njima ide posebna zahvala!" kaže Delač.

Ovoga tjedna lista bilježi devet promjena. Kako su sve novi ulazi, prvi put od 29. siječnja ne bilježi se ni jedan povratak na listu (snimke koje su bile među 40 pa su ispale i vratile se nakon nekog vremena). Najviši novi ulaz ostvario je Tony Cetinski s pjesmom "Tebi sve dugujem" (7.). On se našao u društvu četvero izvođača s dvije ili više snimke na HR Top 40, zajedno s Miach (3), Grše (2) i Markom Škugorom (2).

Ulaz među najemitiranije ostvario je i Marko Škugor sa singlom "Daj mi sekund ili dva", koji, osim toga, među Top 40 ima i pjesmu "Ono nešto", na 22. mjestu. Osim dobrog rezultata na radijskim postajama singl "Daj mi sekund ili dva" ostvaruje dobre rezultate i na platformi YouTube, gdje je službeni video pregledan više od 288.000 puta.

Jurica Pađen i Aerodrom našli su se među 40 prvi put nakon 17. srpnja 2023. Riječ je o singlu "Šapni mi", koji je ušao na 17. poziciju. Rock-balada objavljena je netom prije velikog koncerta Jurice Pađena i grupe Aerodrom u koncertnoj dvorani MTS u Beogradu, koji će biti obogaćen nastupima brojnih poznatih gostiju (Davor Gobac, Srđan Gojković Gile, Vlado Kalember, Saša Antić/Alejuandro Buendija i Neno Belan).

Vanda Winter ostvarila je svoj prvi ulaz na HR Top 40 s pjesmom "Sve oko nas" (37.). Time su Vanda i Doris Kosović, koja se natječe na Zagrebačkom festivalu zajedno s Mijom Dimšić, prve debitantice na listi od Martina s "Maštarijom" 11. ožujka. Objavom singla "Sve oko nas" Vanda je najavila objavu albuma u sljedećem razdoblju.

Nakon tri tjedna najizdržljiviji singl ponovno imaju Nina Badrić i Petar Grašo s "Nemoj" (28.), koja broji 39. tjedan mjerenja emitiranja. Najveći pomak ostvarila je Miach, čiji je "Tempo" skočio ukupno za sedam mjesta (sa 26. na 19.).

Prema podatcima slušanosti po regijama, pjesma "Ne mogu ti reći" najviše se emitirala u Dalmaciji, Gradu Zagrebu te Istri i Primorju. Singl "Rim tim tagi dim" predvodi dvije regije, središnju Hrvatsku i Zagorje, a radijske postaje u Slavoniji najviše su emitirale singl "Bez tebe".

Pjesme s liste možete poslušati preko poveznica s portala top-lista.hr i pronaći u obliku playliste HRtop 40 na profilima Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple Music, Deezer i Spotify. T.K.
PJESME SA ZAGREBAČKOG FESTIVALA
U ovom tjednu mjerenja u hrvatski radijski eter službeno su ušle pjesme ovogodišnjeg izdanja Zagrebačkog festivala, koji će se održati 19. travnja. Od ukupno 20 snimki odabranih za natjecanje nakon prvog tjedna svoje mjesto na listi našle su njih četiri. Riječ je o pjesmama: “Zakon ljubavi” grupe Leteći odred na 20. mjestu, “Uzalud ti sve”, koju izvode Mia Dimšić & Doris Kosović, na 24. mjestu, “Onoj koja moja zauvik će bit” u izvedbi Giuliana na 29. mjestu i “Što je život bez tebe” Kikija Rahimovskog na 34. mjestu. Zagrebački festival 2024. drugo je ovogodišnje natjecanje čije su odabrane snimke ušle među 40. Ove godine na listi su se bile našle i 23 pjesme s Dore 2024., od kojih je njih deset ušlo u rezultate mjerenja emitiranja već u prvom tjednu mjerenja (22. siječnja).

Možda ste propustili...

LENHART TAPES, ZORA BOROVČANIN I LUFTHANSA

Na INmusic festival dolaze kreativni bendovi iz ETEP-a

VELIKA DVORANSKA TURNEJA

Severina dolazi u Slavonski Brod

Najčitanije iz rubrike