Sport
ZAVRŠIO TEAM BUILDING

Dalić sada u miru može pripremati plan za Njemačku
Objavljeno 27. ožujka, 2024.
Vidjeli smo što i kako mogu neki od igrača. Pogreške? Do Eura ćemo ih ispraviti, kaže Dalić

Hrvatska nogometna reprezentacija na prijateljskom turniru u Kairu odradila je pretposljednji pripremni ciklus uoči nastupa na Europskom prvenstvu, koje će se u lipnju i srpnju igrati u Njemačkoj. Iako nije počelo dobro, izbornik Zlatko Dalić na kraju može biti zadovoljan izletom u Egipat.



Naravno, ne utakmicom protiv Tunisa, koju su Vatreni uspješno riješili tek nakon penala, mnogo više igrom u finalu protiv Egipta, kojeg je Hrvatska pobijedila 4:2 i osvojila prijateljski ACUD Cup. Egipat je poveo već u šestoj minuti preko Ramija Rabija. Nikola Vlašić je u 21. minuti sa 16 metara pogodio pod gredu suparničkih vrata za 1:1. U 57. minuti Bruno Petković je glavom zabio za 2:1, a finale je odlučeno u 77. minuti, kada je, također glavom, za 3:1 poentirao Andrej Kramarić. Potom je zabio i Lovro Majer, u 86. minuti je postigao gol za 4:1, a u 94. Mohamed El Shami pogodio je za konačnih 4:2.

Za samopouzdanje i zadovoljan odlazak kući važna je pobjeda i osvajanje turnira, no mnogo je važnije što su Dalić i momčad dobili od ove avanture u Egiptu. Dalić kaže da je dobio neke odgovore, ali i mir za pripreme za Euro.

- Sve je bilo puno bolje nego protiv Tunisa, a tome smo se i nadali. Bilo je doista prelijepo. Prvo jer smo osvojili turnir i igrali dobro, a drugo jer je to bilo pred 80.000 navijača - kazao je nakon osvajanja turnira hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

Protiv Tunisa Hrvatska je igrala opušteno, nekako bezidejno, a protiv Egipta je to bilo sasvim drukčije. Poznato je da hrvatska nogometna vrsta ima problema u napadu i taj problem nije od jučer, ali Egipćanima smo zabili četiri pogotka, i to je ono što veseli.

- Bili smo raznovrsni i ubojiti, opasni po obje strane, stvarali višak igrača, imali centaršutove i prekide. Drago mi je da smo igrali sa svim igračima, da su svi dobili prigodu. Svi su zadovoljni i sretni - dodao je Dalić.

Ivana Liović
Majer odličan, Broz više nije onaj stari
Egipatska avantura je završila, hrvatski nogometaši se vraćaju u svoje klubove, a onda za dva mjeseca novo okupljanje. I najvažnije natjecanje ove godine, Euro u Njemačkoj. Prije odlaska na eursmotru Hrvatska će imati pripremni glanc protiv Sjeverne Makedonije i Portugala, te utakmice će otkriti mnogo više nego ove na turniru u Egiptu, koji je ipak poslužio svrsi. Može se reći kako je hrvatski team building uspio, naši igrači su se opustili daleko od kuće, uz to i pobjeđivali. Nikola Vlašić je napokon zabio pogodak u kockastom dresu koji mu je toliko trebao, Dalić se uvjerio kako na igrače iz drugog plana uvijek može računati i da mogu dobro zamijeniti prvotimce, Marko Pjaca se približio Njemačkoj, a Lovro Majer bi trebao dobiti priliku na desnom krilu, u finalu protiv Egipta bio je sjajan. Isto tako Marcelo Brozović više nije onaj stari, u Saudijskoj Arabiji se zarađuje bogatstvo, ali ne igra nogomet koji od igrača izvlači najbolje.

Najčitanije iz rubrike