Sport
MURSAŠI OTKLONILI PRVU PLAY-OFF PREPREKU

Varaždinci nisu mogli ni do počasnog seta, borba za finale počinje tek 16. travnja
Objavljeno 24. ožujka, 2024.

Druga utakmica, ali kao da smo gledali reprizu prve. Na kraju, očekivani ishod. Odbojkaši Murse-Osijek izborili su mjesto u polufinalu doigravanja za prvaka države nakon što su u dva dvoboja nadigrali Cratis Varaždin. Nisu pritom izgubili ni set, iako je u četiri, od ukupno šest, razlika iznosila po dva poena.



U Varaždinu su sva tri bila rezultatski tijesna, u Maloj dvorani Gradski vrt tek onaj prvi. Sumnjamo da su gosti imali nadu da bi mogli kreirati senzaciji ili bar zakomplicirati borbu za polufinale, bez obzira na što su mursaši trenutno daleko od forme i željenog stanja (zbog ozljeda i dalje su izvan stroja Đirlić, Perillus, Škugor, Majer). Ali da bi opravdali ulogu favorita nije bilo ni potrebno pokazati se u najboljem svjetlu, vjerujemo da ćemo ga pak vidjeti u nastavku doigravanja i dvobojima protiv Ribola Kaštela.



Nakon pobjede u prvom dvoboju trebalo je napraviti i taj drugi korak, a on, ruku na srce, nije bio pretjerano zahtjevan. Prvi set se mogao dobiti i bez male doze napetosti, ali kada je on završio prema željama domaćina, bilo je jasno da će Varaždinci uskoro potpisati kapitulaciju i zaključiti sezonu.



- Bez obzira na dobra ovosezonska iskustva s Cratisom, morali smo i ovom dvoboju pristupiti maksimalno ozbiljno. Ipak smo igrali protiv momčadi koja je završila na šestom mjestu, koja u svojim redovima ima nekoliko zaista kvalitetnih pojedinaca i koja može stvoriti problem ako joj se dopusti. Odradili smo ovu seriju na način koji smo i željeli, sada će nam dobro doći i kraći predah, jer smo od početka ove godine igrali u zaista žestokom ritmu - kaže tehničar osječkog superligaša, Gabrijel Ivančić, koji će sa svojim suigračima ponovo na parket 16. travnja, kada je na programu prva utakmica s Kaštelanima, koji su posljednja prepreka na putu do finala.



Drugi je pak slavonski član elite zaključio sezonu. Kao što Cratis Varaždin ove sezone nije imao rješenje za Mursu (0-4), ni Marsonia nije pronašla pobjedničku formulu protiv Centrometala, koji je nakon dvije utakmice za bodove dobio i ove u četvrtfinalnoj seriji. Brođani su u Nedelišću, kao i na svom parketu, uspjeli osvojiti set, ali više od toga nije išlo, domaćin je pobjedom od 3:1 (25:13, 14:25, 25:22, 25:22) izborio polufinale, gdje čeka aktualni prvak zagrebačka Mladost.

Nino Benčina
MURSA-OS       3

CRATIS VA       0

OSIJEK – Mala dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 100. Suci: Vedriš i Babić

MURSA-OSIJEK: Vuković, Ivančić, Đirlić, Giljanović, Šunjo, Viloria, Marszalek, Busak Vidaković (L), Dugandžić (L), Bečeheli, Junaković, Šustek, Šoš, Verasto

CRATIS VARAŽDIN: Mamić, Dautbašić, Ivić (L), Oršolić, Somođi, Čilaš, Senčar, Mezak, Stojić, Mišlov

REZULTAT PO SETOVIMA: 26:24, 25:20, 25:20

Najčitanije iz rubrike