Sport
SUPERSPORT PRVA NOGOMETNA LIGA

Zrinski na popravnom, Cibalia je ponovno bez predsjednika
Objavljeno 23. ožujka, 2024.

Utakmicom Sesveta i Orijenta počeo je treći krug SuperSport nogometne lige, u kojoj bi do kraja trebalo biti itekako zanimljivo, kako u borbi za naslov prvaka tako i u onoj za ostanak u ligi. U posljednji krug prvenstva, odnosno završnih 11 kola, s "jedinice" kreće Zrinski Osječko 1664 s 51 bodom, drugoplasirani Šibenik mu puše za vratom sa samo dva boda manje. Očito je kako će samo te dvije momčad voditi borbu za "jedinicu" i ulazak u elitu, jer Vukovarci su zaostali i više se i ne nadaju nekom čudu.



Zrinski Osječko 1664 prije samo dva tjedna imao je puno komforniju situaciju, nakon niza od čak 11 ligaških pobjeda odvojio se na čelu tablice i sigurno koračao prema naslovu prvaka. No za momčad koju s klupe vodi Igor Budiša došlo je lošijih desetak dana, prvo su u nemogućim uvjetima za igru remizirali kod Croatije u Zmijavcima, potom, prošlog tjedna, neočekivano kod kuće izgubili od Dubrave Tim kabel. To je iskoristio Šibenik, koji je u tom periodu upisao dvije pobjede i došao na samo minus dva u odnosu prema momčadi iz osječkog Gradskog vrta.

Ta ista Dubrava i ove subote igra sa Zrinskim, ponovno u Gradskom vrtu (13.30), a u domaćim redovima uvjereni su kako im se prošlotjedno posrtanje više ne može ponoviti. Budiša je proteklih dana, uz uobičajene treninge, s momčadi radio i na podizanju samopouzdanja. Zrinski se ove sezone pokazao kompaktnom, pravom natjecateljskom momčadi, koja i kad ne igra najbolje, zna kako pobijediti suparnika, pa se sad želi vratiti na taj put. U redovima lidera uvjereni su kako je minikriza prošla i kako ove subote ponovno ulaze u uspješnu seriju. Inače, Zagrepčani u Osijek dolaze s trenericom. Ovoga tjedna dosadašnji trener Dubrave Krešimir Sunara postao je bivši, a predsjednik kluba Roko Ivanović na kormilo prve momčadi imenovao je - ženu. Trenericom Dubrave Tim kabel postala je Petra Mandić, jedina hrvatska doktorica nogometa (na fakultetu doktorirala nogomet), sad i prva žena u povijesti koja s klupe kao glavna trenerica vodi neku hrvatsku mušku prvoligašku momčad.

Do promjene trenera ovoga tjedna došlo je i u momčadi HNK Vukovar 1991. Kod njih ide od Solina do Solina, prošle jeseni nakon remija sa Solinom s klupe Vukovaraca otišao je Miroslav Bojko, a nakon prošlotjednog remija sa solinskom momčadi trener više nije ni Ivan Božić. Vukovarci su u potrazi za novim šefom struke, a u današnjoj utakmici na stadionu u Borovu naselju momčad će voditi Marko Novoselac, član stručnog stožera. Vukovarci su kod kuće protiv nepredvidljivih Zmijavčana apsolutni favoriti, bodovi su im nužni zbog mira u kući. Nakon što su prošlog kola napokon pobijedili (Sesvete, 2:0), Bjelobrđani na startu trećeg kruga gostuju u Zaprešiću kod Jaruna. Nedavno je njihov sudar, također u Zaprešiću, završio bez pobjednika 2:2, ovaj put se Krstanović i njegova momčad nadaju povratku kući sa sva tri boda. S obzirom na to da se BSK koprca na začelju poretka, svaki ulov u gostima je dobar.

U vinkovačkoj Genscherovoj ponovno nema mira. Nakon samo 73 dana u sedlu Damir Mustapić podnio je ostavku na dužnost predsjednika Cibalije.

- Povlačim se zbog osobnih razloga - kratak je bio Mustapić. Cibalia je jedva pronašla predsjednika, a sad je, nakon dva mjeseca i sitno dana, eto, ostala bez njega. Bez obzira na sve probleme oko sebe Vinkovčani se nadaju da u nedjelju mogu napraviti čudo na Šubićevcu i pokvratiti planove favoriziranim Šibenčanima.

Ivana Liović
 
 
Standings provided by Sofascore
PAROVI 23. KOLA
Zrinski Osječko 1664 i Dubrava Tim kabel (Zagreb) igraju danas (subota) u 13.30, a od 15.30 igraju se susreti Vukovar 1991 - Croatia (Zmijavci), Jarun (Zgareb) - BSK (Bijelo Brdo) i Dugopolje - Solin. U nedjelju u 16 sati igraju Šibenik i Cibalia (Vinkovci). Jučer su igrali Sesvete i Orijent (Rijeka).

Možda ste propustili...

MEĐUŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA OSIJEK-VINKOVCI

Vodeći trojac traži bodove na gostujućim terenima

MURSAŠI SE ISKAZALI U KAŠTELANSKOJ MAJSTORICI

Najtežom stazom ponovno do finala doigravanja za prvaka

POLUFINALE DOIGRAVANJA ZA ODBOJKAŠE

Mursaši nemaju namjeru večeras zaključiti sezonu

Najčitanije iz rubrike