Sport
KK ĐAKOVO BEZ PREMCA U DRUGOJ LIGI ISTOK

Za pedeseti rođendan najljepši dar klubu bio bi prvoligaški status
Objavljeno 22. ožujka, 2024.
Kroz cijelo su prvenstvo nizali samo pobjede, te su pokazali da želja za plasmanom u viši razred ima realnu podlogu. Košarkaški klub Đakovo je uvjerljivo osvojio naslov prvaka Durge lige Istok. U godini kada klub slavi vrijedan jubilej, pola stoljeća djelovanja, pokušat će se ostvariti i dodatan iskorak, a to je plasman u Prvu hrvatsku ligu.

Na drugoligaškom istoku momčad Gorana Gunjevića nije imala adekvatnog protivnika. Đakovčani su slavili u svih 20 utakmica, najveći rival bila je Županja, koja je u dva međusobna ogleda doživjela uvjerljive poraze. Kod kuće je prvak slavio 94:65, a u uzvratu je bilo tek malo neizvjesnije (77:64).

- Znali smo i prije prvog podbacivanja u sezoni da smo glavni kandidati za osvajanje naslova prvaka. Kako smo bez problema na kraj izišli s glavnim konkurentom, bilo je vrlo izvjesno da će se naše želje i prognoze ostvariti - kaže trener Gunjević, koji je ipak upisao jedan poraz u službenom dvoboju. On je pak bio i očekivan, a dogodio se uoči drugoligaškog starta, u finalu Kupa Regije Istok. Ali i protiv Vrijednosnica Osijek Đakovčani su se dobro nosili s trenutnim prvoligašem, koji puca na povratak i elitnu diviziju. Poraz 61:72 pokazao je da Gunjević ima kadar koji je u stanju boriti se za mjesto u drugom po snazi hrvatskom ligaškom natjecanju. Uprava na čelu s predsjednikom Robertom Majstorovićem povukla je i dodatne poteze tijekom zimske stanke, pa je roster kvalitetno osvježen, a to je i bila nužnost ako se u kvalifikacijama za popunu Prve lige želi biti konkurentan.

Kvalifikacije kreću ovog vikenda, u njima sudjeluju prvaci drugih liga. Uz Đakovčane to su još Maksimir (Centar), Podravac (Sjever), Opus Puntamika (Jug) i Pula 1981 (Zapad). Igra se ligaški sustav, a dva prvopalsirana sastava izborit će promociju. U Đakovu ne kriju da žele biti među vodećim dvojcem. Kvalifikacije otvaraju u subotu (19 sati) u Puli.

- Svih pet momčad uvjerljivo je odradilo ligaški dio natjecanja. Puljani i Zadrani su kao i mi naslov u Regiji uzeli bez poraza, preostali dvojac ima ih po dva na kontu, ali su bez problema uzeli primat. Ima u ovom društvu bivših premijerligaša, neki igraju dugi niz godina kvalifikacije, stoga je jasno da je konkurencija jaka i izjednačena. Pred nama je osam utakmica, pokušat ćemo kroz njih ostvariti dodatni klupski progres - priželjuje Goran Gunjević, trener KK Đakovo, za koji ove sezone uspješno igraju: Antun Hrkaš, Dino Radoš, Petar Kozić, Filip Škrinjarić, Stjepan Hajduković, Franko Jurić, Jakov Marjanović, Blaž Vojedilov, Matej Češkić, Matej Blažević, Josip Petric, Niko Letica, Domagoj Davidović i Marin Šakota. N. Benčina
Možda ste propustili...

NAKON PRVOG PORAZA BROKERA OD KVARNERA 2010

Finalna serija ne trpi ovoliki broj promašaja i nervozu

MURSA-OSIJEK UZVRATILA KAŠTELANIMA I PORAVNALA SERIJU

Odluka u finalisti doigravanja za prvaka pada u nedjelju

ODBOJKAŠI KREĆU U FINALNU SERIJU ZA PRVAKA

Nakon trijumfa u Kaštelima puni smo samopouzdanja

Najčitanije iz rubrike