Sport
HRVATSKA DANAS ODLAZI U EGIPAT

Zabava i druženje, ali Dalić traži i ozbiljnost
Objavljeno 21. ožujka, 2024.
Na revijalnom turniru prvo se mijenjala zemlja domaćin, pa termin utakmice, a sad i stadion na kojem će Hrvatska igrati

Novi dan, novi problem. I nova promjena. No to je tako kad se turnir premješta u posljednji čas i kada novi organizator nije spreman za tako krupan zalogaj. No, srećom, u pitanju je samo revijalni turnir u kojem su najveći gubitnici ispali navijači koji su već rezervirali smještaj i avionske karte za Ujedinjene Arapske Emirate.



Nova promjena


Turnir na kojem će nastupiti nogometaši Hrvatske, Egipta, Tunisa i Novog Zelanda trebao se igrati u Abu Dhabiju, međutim "pet do 12" je preseljen u Egipat. Potom je došlo do promjene termina utakmica, a sada i do promjene stadiona. Prvotno su Hrvatska i Tunis trebali igrati na stadionu Air Defense 23. ožujka, međutim HNS je objavio kako je došlo do promjene i utakmica će se igrati na stadionu Cairo International s početkom u 22 sata prema lokalnom vremenu, što je sat manje u Hrvatskoj. Prvo polufinale između Egipta i Novog Zelanda igrat će se 22. ožujka u 21 sati prema hrvatskom vremenu na novom stadionu u administrativnom središtu Kaira, a Hrvatska i Tunis igrat će dan poslije na stadionu Cairo International u istom terminu. Utakmica za treće mjesto na rasporedu je 26. ožujka u 21 sat prema hrvatskom vremenu na stadionu Cairo International, a istoga dana i u isto vrijeme bit će odigrano finale na novom stadionu u administrativnom središtu Kaira.

To je nepotrebno


Reprezentacija Hrvatske danas odlazi u Egipat, za neke igrače će predstojeće dvije utakmica biti jedna od posljednjih prilika za dokazivanje izborniku Zlatku Daliću, koji prije Europskog prvenstva u Njemačkoj želi isprobati sve opcije pa tek onda odlučiti koje će igrače voditi na Euro. Prije treninga u srijedu pred novinara je izušao Luka Ivanušec, igrač nizozemskoj Feyenoorda, koji se vratio na teren nakon ozljede i sretan je što je u Dalićevu kadru.

- Sve je dobro, ozljeda je iza mene, nema problema, vraćam se u formu. Izgubio sam dva mjeseca, upravo sam se počeo navikavati na klub, ritam, treninge i ekipu. Hvala Bogu, to je sada iza mene - kazao je Ivanušec, kojemu je cilj pružati igre kakve je pružao u Dinamu, a na taj način će onda izboriti i put u Njemačku.

- U posljednje vrijeme sam sve bliže tome. Imam minutažu u kontinuitetu. Ovo okupljanje i turnir u Egiptu svojevrstan je team building, ali nećemo zanemariti rezultat, želimo sa što više samopouzdanja ići na Euro - kazao je Ivanušec, koji je imao nešto reći i o temi strani suci u HNL-u:

- Ljudi su donijeli takvu odluku, mišljenje je da će stranac suditi neutralnije ili ne znam što. Ne znam koliko je to uopće potrebno. Naši suci su jako dobri. Nemam posebno mišljenje o tome, svi ti suci su završili neko školovanje da mogu dobro odraditi svoj posao - dodao je Ivanušec.

To je valjda tako. Kad igraš u HNL-u, ljut si na suce i prigovaraš, ali kad odeš van i gledaš s distance, onda su ti dobri.

Ivana Liović
Idemo odigrati kako znamo i trebamo
Stoper Sassuola Martin Erlić jedno vrijeme nije bio u reprezentativnom kadru, ali sad je opet s Vatrenima. Iza sebe je ostavio ozljedu, pauzu, igra dobro i Dalićev poziv je posljedica tih igara.

- Bila je ozljedica lože, ali Bogu hvala, to se zaliječilo. Ove tri utakmice odigrao sam maksimalnu minutažu, vraćam se u staru formu, i to me veseli. Sretan sam što sam tu i što sam opet s dečkima. Idemo ove dvije utakmice odigrati kako treba, godi mi ovo okruženje. Ima druženja i zabave, ali turnir moramo shvatiti ozbiljno - poručio je Erlić.

Možda ste propustili...

SLAVONSKI OBRAČUN PRIPAO LIDERU

Dogan pogodio za ostanak bodova u Gradskom vrtu

NOVA POBJEDA NOGOMETAŠICA OSIJEKA

Hajduk razbijen petardom u nastavku

Najčitanije iz rubrike