Sport
TREĆA NOGOMETNA LIGA ISTOK

Dečki iz Čepina nose sve pred sobom i ne misle stati
Objavljeno 19. ožujka, 2024.

Nogometaši Čepina slavili su u još jednom derbiju Treće NL Istok i na vrhu tablice pobjegli drugoplasiranoj Đakovo Croatiji na šest bodova više. Ovoga vikenda oružje na igralištu kraj Uljare položila je požeška Slavonija (2:0), još uvijek aktualni prvak trećeligaškog Istoka.



Bio je to dvoboj sastava koji su trenutačno u najboljoj formi, do ovoga vikenda prve i druge momčadi na prvenstvenoj tablici. No jedan uspješan niz je stao, i to onaj Slavonije. Požežani su u Čepin stigli s nizom od 12 utakmica bez poraza (deset pobjeda i dva remija), a onda dobili lekciju, odnosno dva komada, s kojima je Čepin došao do desetog trijumfa uzastopce. U prvom poluvremenu domaći "zeleni" imali su inicijativu i posjed plus dvije stopostotne šanse, ali u prvih 45 minuta mreže su ostale netaknute. Kako je utakmica odmicala, Slavonija je bila sve opasnija, a veliku priliku propustio je Martinović, koji je išao sam na vratara Čepina, ali nije pogodio. I onda, u 75. minuti, potez utakmice i vodstvo domaćina. Krešimir Šinko postigao je fantastičan gol, iz slobodnjaka sa 17-18 metara pogodio je same rašlje, u mjesto gdje se spajaju greda i vratnica. U sudačkoj nadoknadi mrežu gostuju zatresao je i Igor Blagojević za konačnih 2:0 Čepina, koji je na taj način nastavio uspješnu seriju i otvorio si put prema naslovu prvaka trećeligaškog Istoka. Naravno, ništa još nije gotovo, niti je utrka za prvaka odlučena, ali Čepin djeluje dobro i samopouzdano, momčad je stigla do vrha i čvrsta je u namjeri ondje ostati. Uoči prvenstva malo tko je "zelene" koje s klupe vodi Josip Milardović Cigo gurao u prvi plan, ali od sredine listopada proradio je čepinski stroj koji nosi sve pred sobom i ne misli stati.

Čepin stoluje na vrhu poretka i misli ondje ostati, a na samom je dnu Graničar iz Županje i ne misli se na njemu još dugo zadržati. Kako Županjci igraju u drugom dijelu prvenstva, ima razloga vjerovati da će uskoro pobjeći s te posljednje pozicije. Nakon jesenskog dijela "graničari" su bili otpisani, sa samo jednom pobjedom i ukupno pet bodova čamili su na začelju, ali početkom proljetnog dijela potpuno su oživjeli. U drugom dijelu prvenstva već su osvojili deset bodova i potpuno uhvatili priključak za konkurencijom. Ovog kola bili su uspješni u Ivankovu svladavši Bedem sa 2:1, a tu je utakmicu obilježila teška ozljeda napadača gostiju Joaa Acacija, kojem je u 35. minuti susreta pukla fibula, iznesen je s terena i sad ga čeka operacija. Nakon nje i dugotrajan oporavak.

Dobar posao napravio je i Tomislav iz Donjih Andrijevaca pobijedivši u Oriovcu domaći Oriolik sa 2:0, a s ta tri boda ostao je u lovu na Čepin i vrh poretka. Gosti su poveli u 18. minuti pogotkom Ivana Tunukovića, u 87. minuti u igru je ušao Ivan Dominković i samo minutu poslije zabio za konačnih 0:2. Bez krivog koraka 19. kolo su odradili i Đakovčani, pobijedivši na svom Pazarištu Tomislav, ali onaj iz Cerne. Bruno Damjanović i Luka Međugorac zabijali su za Đakovčane, koji su se vratili na drugo mjesto ukupnog poretka.

Ivana Liović
 
Standings provided by Sofascore
REZULTATI 19. KOLA
Sloga (Nova Gradiška) - Valpovka (Valpovo) 2:0, Čepin - Slavonija (Požega) 2:0, Đakovo Croatia - Tomislav (Cerna) 2:0, Oriolik (Oriovac) - Tomislav (Donji Andrijevci) 0:2, NAŠK (Našice) - Vuteks Sloga (Vukovar) 0:1, Slavija (Pleternica) - Borac (Kneževi Vinkogradi) 2:2, Svačić (Stari Slatnik) - Kutjevo 3:0 i Bedem (Ivankovo) - Graničar (Županja) 1:2

Najčitanije iz rubrike