Sport
NAPOKON POBJEDA

Bjelobrđani promašili dva penala, ali su ipak našli put do pobjede
Objavljeno 18. ožujka, 2024.
Nogometaši BSK-a dugo su čekali i napokon dočekali. U 22. kolu SuperSport Prve lige upisali su tek drugu prvenstvenu pobjedu, prvu još od 9. kola i 7. listopada 2023. kada su u Vinkovcima svladali Cibaliju (0:1). Ove subote u Bijelom Brdu bez ičega su ostale Sesvete, momčad koja je u drugi dio prvenstva ušla s tri poraza, pa onda prošlo kolo deklasirala Cibaliju, ali protiv Bjelobrđana ipak nije mogla ništa.

Bila je to čudna utakmica u kojoj domaći nogometaši nisu kažnjeni za promašene zicere. U 37. i 48. minuti Bjelobrđani su propustili realizirati kaznene udarce, ali na kraju su ipak našli put do pobjede. U 37. minuti Pejić je iz auta bacio loptu u kazneni prostor do Pluma, kojega je Matić povukao i srušio na travnjak, a Zebec bez zadrške pokazao na kazneni udarac. Loptu je na bijelu točku stavio Josip Knežević i poslao ju nebu pod oblake. Taj teški promašaj nije obeshrabrio domaće, nastavili su prijetiti Sesvećanima, ali na odmor se otišlo s 0:0. U 48. minuti novi kazneni udarac za domaće, Capitani je krenuo sam prema vratima i pao. Zebec je svirao penal, Sesvećani su se bunili, ali sudac je vidio kontakt Argentinca s igračima u crvenom i BSK je dobio novu priliku za vodstvo. Kako u SuperSport Prvoj ligi nema VAR-a, Zebec je ostao pri svojoj odluci. Capitani je bio i izvođač najstrože kazne, ali loš. Argentinac je nonšalantno, odnosno loše pucao, vratar Žiger ga je pročitao, bacio se na pravu stranu i obranio udarac. Trener domaćih Denis Krstanović u tom je trenutku mogao počupati ono malo kose na glavi što mu je ostalo, jer nakon što ne iskoristiš dva kaznena udarca u jednoj utakmici, obično slijedi kazna. Međutim, Bjelobrđani ipak nisu kažnjeni. Naprotv, Sesvećani su ih pogurali prema bodovima. Tin Kulenović je u 64. minuti zabio autogol za vodstvo BSK-a, a sva tri boda domaćina u sudačkoj nadoknadi potvrdio Sadik Škrijelj.

- Promašili smo dva penala, ali srećom nismo za to bili kažnjeni. Uz to, u ovoj utakmici nismo radili gluposti u igri kao u prošlima, pomazila nas je i sreća i napokon smo upisali pobjedu - komentirao je trener Bjelobrđana Denis Krstanović nakon subotnjeg trijumfa.

I. Liović
BSK       2 (2)

SESVETE       0

BIJELO BRDO - Igralište u Bijelom Brdu. Gledatelja: 250. Sudac: Mario Zebec (Cestica). Strijelci: 1:0 Kulenović (63-ag), 2:0 Škrijelj (90+4). Žuti kartoni: Mendeš, Dobrijević, Capitani, Perošević (BSK), Sušak, Brigić (Sesvete).

BSK: Đilas, Pejić, Sunday, Mekić, Mendeš (od. 61. Škrijelj), Plum, Dobrijević, Tomašević, Knežević (od. 61. Perošević), Pušić, Capitani (od 81. Pavlek). Trener: Denis Krstanović.

SESVETE: Žiger, Kovačić (od 76. Dujmović), Kulenović, Duvnjak, Perić (od 46. Topić), Čuljak (od 46. Banovec), Matić, Sušak (od 76. Brigić), Mamić, Braun, Petrak (od 76. Gašparac). Trener: Hrvoje Horvat

Možda ste propustili...

PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Vinkovčani ipak nisu pomogli NEXE-u

OSJEČKI PARAATLETIČAR IDE NA SP

Županović se priprema za svjetsku smotru u Japanu

Najčitanije iz rubrike