Crna kronika
PU OSJEČKO-BARANJSKA: OČEVID U ČETVRTAK U JUTARNJIM SATIMA

Čupali križeve na groblju u Erdutu i devastirali 50-ak nadgrobnih spomenika
Objavljeno 13. ožujka, 2024.

Pedesetak nadgrobnih spomenika srušeno je i devastirano na mjesnom groblju u Erdutu. Kako doznajemo radi se o groblju na kojem su sahranjene osobe i katoličke i pravoslavne vjere. Prema navodima obitelji pokojnih, vandali su čupali križeve iz zemlje i njima udarali po spomenicima.

 

Marko Kraštek iz Erduta kaže da se vandalizam dogodio u srijedu između 13,30 i 15 sati.

 

 

 

- Materijalna šteta je ogromna. Devastirali su cijelo groblje. Uništen je i pravoslavni i katolički dio groblja, nisu birali. Nitko ništa ne zna i nitko ništa nije vidio. Policiju je zvao jedan čovjek iz mjesta. Bilo nas je ondje 30-ak, a policajci su došli dva i pol sata od poziva. Sada na groblju nema nikoga. Grob moje bake nije oštećen, ali onaj pokojne sestre koja je imala samo 14 godina kada je preminula uništen je potpuno, kao i grob njezine prijateljice Ive. Što su one napravile da se netko mora tako iživljavati? – pita se Marko.

 

Njegova pokojna sestra i njezina najbolja prijateljica tragično su preminule početkom lipnja 2019. godine u stravičnoj prometnoj nesreći na odmorištu autoceste A3 sjever Novska, kada je na njih kamionom naletio 59-godišnji vozač.

 

Iz Policijske uprave osječko-baranjske kažu kako će očevid biti obavljen u četvrtak u jutarnjim satima. Tek nakon očevida bit će poznato koliko je točno nadgrobnih spomenika srušeno, a kriminalističkim istraživanjem i tko se okomio na počivališta pokojnika. S.Lacić

Najčitanije iz rubrike