Sport
OSIJEK NEMA PRAVO NA PROMAŠAJE I LUTANJE

Mierez bi lako mogao ostati, Nejašmiću ide novi ugovor?
Objavljeno 14. ožujka, 2024.
Borba za Europu je na vrhuncu, a na Opus Areni se slaže momčad za sljedeću sezonu

Dok se na prvim linijama momčad NK Osijek žestoko bori za Europu, u pozadini se već naveliko priprema teren za sljedeću sezonu.



Sportski direktor Jose Boto nakon razdoblja u kojem je snimao situaciju cijeli se bacio na posao oko slaganja nove momčadi. Ne radi to sam, nego u potpunoj suradnji s trenerom Zoranom Zekićem, pa je posve jasno kako će ljeto na Opus Areni opet biti prometno i zanimljivo. Trenutačna je situacija takva da se krivi koraci na planu sportske politike, kojih je u prošlom razdoblju doista bilo previše, ne smiju ponavljati.

Ramon možda ostane


Boto i Zekić krenuli su od temelja koje imaju u aktualnoj momčadi jer uvijek je važno uspostaviti "kičmu" oko koje će se dalje slagati momčad. Još donedavno se pričalo o sigurnom odlasku Ramona Miereza i Darka Nejašmića na ljeto, no Boto je tu priču promijenio. Naime, kako sada stvari stoje, Mierez bi mogao ostati do kraja ugovora koji ga s Osijekom veže do ljeta 2025. godine. Navodno ni on sam nema ništa protiv takve ideje. Između ostalog pokrenut je i proces dobivanja hrvatskog državljanstva, što bi mu znatno olakšalo neki budući angažman u zemljama Europske unije, pa je i to jedan od razloga zbog kojeg mu se ne žuri. Klub čak nema problem ni ako bi za godinu i pol dana Ramon otišao kao slobodan igrač iako se u tom razdoblju može svašta dogoditi, pa i eventualno potpisivanje novog ugovora. Opet, ta će ideja zaživjeti ako ovog ljeta za Miereza ne dođe neka ponuda koja bi NK Osijek, a i njega samog "izula iz cipela". Zasad takve ponude nema na vidiku. Što se, pak, Darka Nejašmića tiče, on ovog proljeća igra možda najbolji nogomet u karijeri, pa bi mu NK Osijek mogao ponuditi novi ugovor. Aktualni mu, kao i Mierezu, istječe u ljeto 2025. godine, a baš oko njih dvojice te Duartea i Jurišića planira se izgraditi nova momčad. Jasno, u te nacrte svakako bi ulazio i Domagoj Bukvić ako će prihvatiti ponudu za produženje ugovora. Dio tih planova za novu momčad svakako čine i mlade snage, prije svih Marin Prekodravac i Anton Matković, ali morat će Osijek umočiti ruke duboko u ljetni prijelazni rok jer trebat će popuniti nekoliko pozicija s igračima drukčijih karakteristika od onih koji su danas ovdje. Prije svega se to odnosi na motoričke sposobnosti jer Osijekovoj momčadi nasušno nedostaje brzine.

Karakter će biti ključan


Jednu od ključnih uloga pri izboru novih igrača igrat će njihov karakter. Upravo se zbog tog segmenta promijenio stav vezan uz eventualne transfere Miereza i Nejašmića jer njih dvojica oličenje su slike neke buduće momčadi. Ramon zbog izražene radne etike na terenu i izvan njega, a Nejašmić zbog iskazanog profesionalizma. Obojica bi trebala biti primjer mlađim igračima koji nadiru prema prvoj momčadi kako se u njoj treba ponašati. Osijeku trebaju igrači koji su gladni napretka i pobjeda. Igrači koji neće biti opterećeni imenom suparnika jer to je jedini put kojim Bijelo-plavi mogu stvoriti jasan identitet, koji su izgubili u posljednjih godinu i pol dana. Ne tako davno suparnicima je bilo nelagodno dolaziti u Osijek, što danas više nije slučaj. Dođu, uživaju igrati na Opus Areni i nerijetko s nje odnesu i nekakav plijen. Novi stadion u prvoj godini nije postao neosvojiva utvrda kako se priželjkivalo, ali nikada nije kasno da se to promijeni.

No za to će trebati doista vući pametne i smislene poteze u ljetnom prijelaznom roku.

Dalibor Keler
Možda ste propustili...

MEMORIJALNI BOĆARSKI TURNIR “PUKOVNIK IVICA ŠOLJIĆ”

Čepinčanima bronca, Šimiću prvo mjesto u pucanju

MŽNL OSIJEK - VINKOVCI

Vardarac u stotoj do sva tri boda

Najčitanije iz rubrike