Novosti
I DALJE GORI VELIKI POŽAR U DRAVI INTERNATIONAL

Vatrogasci se borili s vatrom i drugu noć
Objavljeno 5. listopada, 2023.
Imamo građevinskih strojeva i danas ćemo pokušati zatrpati požarište zemljom, ako nam to temperatura ovdje dopusti, kaže Goran Ivković, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Osijek

Vatrogasci se i dalje bore s velikim požarom balirane plastike u tvrtci Drava International u Brijestu. Veliki broj vatrogasaca na požarištu je proveo u srijedu više od 20 sati, pa tako i Goran Ivković, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Osijek koji je danas već u 6 sati bio ondje provjeriti što se događa.

- Dosta toga gori još, a smjer vjetra trenutno je nepovoljan za grad Osijek. S obzirom da imamo građevinskih strojeva danas ćemo pokušati zatrpati požarište zemljom, ako nam to temperatura ovdje dopusti. Noć je prošla mirno i sve je u redu, a vatrogasci su cijelo vrijeme gasili rubna područja – rekao nam je zapovjednik osječkih profesionalnih vatrogasaca u četvrtak ujutro. Mjesto požara drugog dana izgleda kao mjesto apokalipse.

Brojni vatrogasaci na požarištu su proveli i više od 20 sati. Dok su se požrtvovno borili s vatrenom stihijom koja je topila opremu na njima, jer je temperatura dosezala i do 1.000 stupnjeva, njihove obitelji strahovale su za njih. Tri vatrogasca ozlijeđena su na intervenciji tijekom srijede, a našički vatrogasac koji je upao u šaht prepun tekuće plastile i dalje se bori se za život. Nakon što je prevezen u KBC Osijek zaprimljen je na Jedinicu intenzivnog liječenja gdje je stavljen na respirator. Tekuća plastika opekla mu je više od 50 posto površine tijela, a riječ je o opeklinama visokog stupnja. Tijekom današnjeg jutra trebao bi biti prevezen u bolnicu u Zagreb uz pratnju liječnika i liječničkog tima Kliničkog bolničkog centra Osijek.

Prema mjerenjima mobilne ekipe Zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar iz Zagreba koja je stigla u Osijek - rezultati kakvoće zraka u Brijestu i na Trgu Ante Starčevića, koja su proveli u srijedu navečer, pokazuju kako nema onečišćenja. Isti rezultati očitani su i u Brijestu. No, radilo se o područjima koje dim nije zahvatio.

Danas ne rade osnovne škole u Antunovcu, Ernestinovu i Laslovu i područne škole u Ivanovcu, Šodolovcima te srednja Poljoprivredna i veterinarska škola u Osijeku.

Sandra Lacić

 

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike