Sport
NA POMOLU PRVI ZIMSKI TRANSFER NK OSIJEK

László Kleinheisler vrlo je blizu odlasku iz Gradskog vrta
Objavljeno 9. siječnja, 2023.
Pregovori s uglednim inozemnim klubom oko Kleinheislera u poodmakloj su fazi - tvrdi Kulešević

Čini se kako se nazire rasplet trakavice oko budućnosti mađarskog reprezentativca Lászla Kleinheislera u dresu NK Osijek.



U posljednjih mjesec-dva pojavljivale su se razne opcije i priče gdje bi Lacika, kojem ugovor s NK Osijek ističe ovog ljeta, mogao nastaviti karijeru. Spominjao se Hajduk, pa Dinamo, a sada se čini kako će on ipak karijeru nastaviti u inozemstvu, što mu je, uostalom, bila i najveća želja.

Poodmakli pregovori


NK Osijek pokušao je s Mađarom produžiti ugovor. No, ponuda koju su sastavili u Gradskom vrtu nije zadovoljavala Lászlóve financijske apetite. Razlika između ponuđenog i onog što je on želio bila je prevelika da bi se mogao pronaći određeni kompromis, pa je NK Osijek počeo tražiti rješenje koje bi mu omogućilo izbjegavanje raspleta u kojem bi Mađar u ljeto otišao kao slobodan igrač. U međuvremenu László zbog bolesti nije doputovao s momčadi na pripreme u Umag, a prema riječima sportskog direktora NK Osijek Ivice Kuleševića sljedećih dana cijela ta zavrzlama oko Mađara trebala bi dobiti epilog koji je vjerojatno najbolji za sve.

- László se još uvijek oporavlja od crijevne viroze, zbog koje nije doputovao u Umag, a odobrili smo izostanak do utorka. Međutim, postoje realni izgledi da niti ne doputuje na pripreme, jer su pregovori s jednim inozemnim klubom oko njegovog transfera već u poodmakoj fazi, pa se nadam kako ćemo u sljedećim danima taj posao realizirati - rekao je Kulešević.

Sportski direktor još uvijek je pomalo tajnovit oko tog posla, ali uspije li ga završiti bit će to možda i najbolji rasplet koji se mogao dogoditi. Mađar će dobiti priliku za novi izazov u karijeri, NK Osijek će ponešto zaraditi, a navijači bijelo-plavih neće biti ljuti što se jednog od najboljih igrača transferiralo u Dinamo ili Hajduk.

- Poznato je kako imamo određene financijske ciljeve koje želimo ostvariti tijekom zimskog prijelaznog roka, pa samo mogu reći kako ćemo za Lászla dobiti određenu odštetu, ako se cijeli posao realizira. Važno je što je i Kleinheisleru ta opcija koja se pojavila prihvatljiva - otkriva Kulešević.

Lovrić adut na tom mjestu



S obzirom na cijelu situaciju (skori istek ugovora nap.a.), ali i zrele igračke godine u kojima se László nalazi, teško je očekivati kako će NK Osijek na ime odštete dobiti milijunski iznos, ako se posao bude realizirao. U Gradskom vrtu su po tom pitanju realni, pa bi ih vjerojatno zadovoljila i odšteta od oko pola milijuna eura.

Kleinheisler je bio jedna od najjačih karika osječke momčadi u prvom dijelu ove sezone. Zabio je šest pogodaka, vukao je momčad kada je bilo teško, zabijao na atraktivan način. Gotovo svaki njegov pogodak bio je "malo umjetničko djelo", ali možda i najteže će biti nadomjestiti njegovu silnu energiju kojom je zračio u velikoj većini nastupa u dresu NK Osijek. Zbog te predanosti i borbenosti postao je jedan od većih ljubimaca osječke publike. Međutim, nogomet je prije svega biznis u kojem postoje određene zakonitosti s kojima se treba pomiriti. Uostalom, Lászlu je ovo možda i posljednja prilika za unosniji ugovor, jer uskoro će mu biti 29 godina. Sve to treba razumjeti i prihvatiti kao nužnost. Ako ode, nema dvojbe da će nedostajati, ali eventualnim njegovim odlaskom otvorit će se prilika za neke druge adute za koje smo vjerovali kako su jaki. Jasno, riječ je o Kristijanu Lovriću prije svih.

Njemu je pozicija na lijevoj strani napada prirodna. Od navijača je dočekan kao nijedan igrač prije njega, ali dosad nije opravdao očekivanja. Najvećim dijelom zbog ozbiljne ozljede trubšnog zida i preponskog dijela, koja je zahtijevala operativni zahvat. Sada je zdrav, a već u prvom nastupu protiv Honveda iskazao je angažiranost, želju i htijenje.

Bio je i strijelac jedinog pogotka, a bez obzira na skroman dosadašnji učinak u bijelo-plavom dresu i dalje vjerujemo kako je Lovrić svojim igračkim kvalitetama sposoban nadomjestiti eventualni Kleinheislerov odlazak.

Dalibor Keler
29

godina napunit će Kleinheisler 8. travnja ove godine

Najčitanije iz rubrike