Sport
TEŽAK IZAZOV U MAKARSKOJ

Odmah na startu vatreno krštenje kod prvaka države
Objavljeno 1. listopada, 2022.
Tek treba vidjeti hoće li ovo biti avantura u kojoj će opet biti grčevita borba za opstanak

Ovog vikenda kreće nova sezona u Supersport hrvatskoj malonogometnoj ligi. Dio elitnog društva opet je momčad Osijeka koja se vratila nakon godinu dana izbivanja.



Što i koliko Osječani mogu među prvoligašima prilična je nepoznanica jer, u kadrovskom smislu, nisu puno toga promijenili u odnosu na prije dvije sezone kada su ispali. Zato se uoči starta nameće misao kako je pred trenerom Sašom Voldinom i njegovom momčadi avantura u kojoj će se opet grčevito boriti za opstanak. Sudbina osječke momčad prilično će ovisiti o zdravlju jednog od najiskusnijih igrača Dražena Ćavara. Njegova su koljena prilično "staklena", a ispadne li on iz kadra, za njega prave zamjene nema. Ćavar drži obranu, ali i pokreće većinu napada, on je srce i duša osječke momčadi. U biti, Osijek nema lošu momčad, što se pokazalo kroz kvalifikacije, ali ima problem sa širinom rotacije jer Voldin raspolaže tek sa šest-sedam igrača koji mogu igrati na prvoligaškoj razini, a to nije dovoljan broj. No morat će se snalaziti te se nadati kako će iskočiti netko od mlađih snaga. Start nove sezone Osijeku nije mogao donijeti težeg suparnika. Morat će na noge aktualnom prvaku Novom vremenu u Makarsku. Pravo povratničko vatreno krštenje.

- Težak nas suparnik čeka na startu nove sezone, ali možda to i nije tako loše. Makarani su branitelji naslova prvaka, što već samo po sebi dovoljno govori o njihovoj kvaliteti. Što se nas tiče, mi u toj utakmici nemamo što izgubiti. Idemo u Makarsku što skuplje prodati kožu ako nam je sudbina to već namijenila. Želimo odigrati najbolje što možemo, pa ako već moramo pasti, onda neka to ne bude bez ispaljenog metka. Ta će nam utakmica pokazati gdje smo u odnosu na najbolje hrvatske klubove, a ako se pokaže kako smo u stanju igrati s njima ravnopravno, ta bi spoznaja trebala pozitivno utjecati na samopouzdanje momčadi za buduće susrete - kaže Saša Voldin, trener osječkih malonogometaša.

Već na samom staru Voldin će se morati suočiti s nekim igračkim izostancima, pa će u Makarsku Osječani otputovati nekompletni.

- Neće biti Ivana Gele, Denisa Šimašeka i Ante Šerića. Hendikep je to za nas na planu rotacije, ali morat ćemo s time živjeti praktički cijele sezone. Popunit ćemo ta mjesta s mlađim igračima, pa ćemo na put povesti deset igrača i dva vratara - kaže Voldin.

Susret Novo vrijeme - Osijek igra se u subotu u Gradskoj dvorani u Makarskoj s početkom u 19 sati.

Dalibor Keler
Saša Voldin

trener Osijeka

Idemo u Makarsku što skuplje prodati kožu ako nam je sudbina to već namijenila. Želimo odigrati najbolje što možemo, pa ako već moramo pasti, onda neka to ne bude bez ispaljenog metka.

PAROVI 1. KOLA SUPERSPORT HMNL
U 1. kolu Supersport HMNL sastaju se: Torcida (Split) - Universitas (Split), Futsal Dinamo (Zagreb) - Square (Dubrovnik), Olmissum (Omiš) - Stanoinvest Futsal Pula, Novo Vrijeme (Makarska) - Osijek, Crnica (Šibenik) - Vrgorac.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike