Novosti
U POVODU BLAGDANA VELIKE GOSPE

Kardinal Bozanić s mise u Mariji Bistrici pozvao na obranu obitelji
Objavljeno 15. kolovoza, 2022.
U povodu blagdana Velike Gospe misu u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke predvodio je kardinal Josip Bozanić, zagrebački nadbiskup, koji je upozorio da je kršćanska vizija ljudskog postojanja na zemlji "danas ugrožena i napadnuta od ideologija koje imaju namjeru uvjetovati društvo i samu ljudsku osobu".

Podsjeća da je papa Franjo nedavno upozorio na opasnost od ideološke kolonizacije u suprotnosti sa životnom stvarnošću, koja nastoji iskorijeniti tradicije, povijest i religijske spone. Bozanić je rekao da je u našem vjerničkom narodu svetkovina Velike Gospe duboko ukorijenjena te pozvao na obranu obitelji kao najvećeg dobra društva. "Govoreći o ljepotama obitelji, Papa je pozvao da se odupremo teorijama koje nastoje nametnuti tzv. druge oblike obitelji i drukčije gledanje na čovjeka, s obzirom na izvornu različnost koja ga očituje kao muško i žensko", rekao je.

Naglasivši kako to slavlje poziva da budemo društvo otvoreno djeci, Bozanić ističe da postoje inicijative koje raduju, ali i one "bahate i neljudske odluke i postupanja onih koji ne štite ljudski život od začeća do naravne smrti" koje žaloste. Pozvao je da posebno molimo za majke i očeve koji iščekuju rođenje djeteta te za mir u Ukrajini.H