Sport
POJAČAVANJE ĆE OVISITI I O EUROPUTU

Bjelica: Imamo dosta poziva za Ivušića, za Belju najviše, a nešto i za Kleinheislera
Objavljeno 24. lipnja, 2022.

Vezani članci

ZATIŠJE U BIJELO-PLAVOM TABORU

Bjelica vjeruje u svoj kadar, pa ljetni šoping gleda sa strane

Nije lako naviknuti se na mir koji ovog ljeta okružuje nogometaše Osijeka na pripremama u Sv. Martinu kada su u pitanju transferi. Otkako su Mađari postali vlasnici NK Osijek promet u ljetnim prijelaznim rokovima bio je uvijek gust. Posebice onaj na ulazu u Gradski vrt. U dosadašnja četiri prijelazna roka koja je odradio Nenad Bjelica na kormilu Osijeka, stigla su 24 nova igrača, dakle u prosjeku šetorica po prijelaznom roku. Baš zbog toga Osijekova je samozatajnost ovoga ljeta pomalo čudna. No, mnogo je još vremena do posljednjeg dana kolovoza, kada će ljetni mercato biti zaključen, a Osijekov fokus trenutačno je na izlaznim transferima.

- U ovom trenutku je mirno. Imamo dosta poziva za Ivušića, za Belju najviše, a nešto i za Kleinheislera. To su zasad sve pozivi i upiti koji nisu blizu realizacije - rekao je Nenad Bjelica.

Nije tajna kako su eventualni ulazni transferi usko povezani s izlaznima, a prije toga bit će potrebno napraviti još nešto prostora u postojećem igračkom kadru kroz neke posudbe ili odlaske igrača koji ne pripadaju u kategoriju ključnih. Međutim, na tom je planu Bjelica na neki način povukao "ručnu".

- Možda sada na početku sezone nećemo žuriti s posudbama. Bolje igrač viška nego igrač manjka, jer će nam ritam, vjerujem, do kraja prijelaznog roka, a i duže biti žestok, što bi značilo kako smo živi na europskoj sceni - poručio je trener bijelo-plavih.

Ta eventualna jesen u Europi sigurno bi potaknula Bjelicu na akciju u samoj završnici ljetnog prijelaznog roka. Naime, ako bi se Osijek uspio dokopati skupina Konferencijske lige ostalo bi mu tjedan dana prijelaznog roka za pojačavanje momčadi.

D. Keler
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike