Sport
ZATIŠJE U BIJELO-PLAVOM TABORU

Bjelica vjeruje u svoj kadar, pa ljetni šoping gleda sa strane
Objavljeno 24. lipnja, 2022.
- Lovrić-Caktaš-Mierez-Beljo? Uh, teško ih je zajedno uklopiti u momčad - kaže Bjelica

U Sv. Martinu na Muri, koji je pripremna baza nogometaša Osijeka za novu sezonu, i dalje je mirno u pogledu transfera. I dok se konkurencija punom parom pojačava, Nenad Bjelica punu je pozornost poklonio onom što već ima u rosteru.



Nenad u igračkom kadru kojim raspolaže vidi dosta rezervi u odnosu na proljetni dio sezone u kojemu zbog raznih razloga nismo bili u mogućnosti vidjeti stvarnu kvalitetu momčadi. Osijek je ostao praznih šaka u lovu na trofeje, pa se očekivalo kako će ovog ljeta opet krenuti u šoping, ali zasad se stvari razvijaju u drukčijem smjeru, ali to ne znači kako Osječani sjede prekriženih ruku. Ako se pokaže potreba za pojačanjima, u Osijekovu svlačionicu mogao bi stići poneki igrač.

Potencijal


No, s obzirom na snagu igračkog kadra kojim Osijek raspolaže, prava pojačanja nije baš tako lako pronaći niti bi ona bila jeftina. I zato je Bjeličina misija postala kvalitetu i potencijal kojim raspolaže podignuti na višu razinu.

- Proljetos zbog raznih okolnosti nismo mogli do kraja iskoristiti potencijal i kvalitetu koju posjedujemo. Neki važni igrači bili su nam dugo ozlijeđeni, drugi su se priključili tek nakon što smo odradili zimske pripreme. Sada su svi tu, imamo dovoljno vremena za pripremu, pa imam dosta razloga vjerovati kako ćemo u novoj sezoni funkcionirati puno bolje nego proljetos. Imamo kvalitetu i kvantitetu, zadovoljan sam kadrom koji imamo - kaže Nenad Bjelica, trener nogometaša Osijeka.

I to je samo na tragu razmišljanja koje je ponudio na početku priprema kada je rekao kako je Osijek najveći dio posla u pogledu pojačanja obavio zimus, pa ovog ljeta neće biti prometno kada su u pitanju ulazni transferi. No to opet ne znači kako se neće dogoditi baš ništa. Ipak, od nabave novih igrača, trener bijelo-plavih trenutačno se bavi drugim pitanjima. Obrana i vezni red više-manje su složeni, ali u napadačkom dijelu vlada prilična gužva, čak tolika da ne postoji sustav i način igre u kojemu bi Bjelica mogao u momčad "strpati" sva svoja napadačka oružja odjednom. U mašti i na papiru moćno izgleda napadački kvartet Lovrić-Caktaš-Mierez-Beljo, ali mala je vjerojatnost kako ćemo ih svu četvoricu odjednom vidjeti na travnjaku.

- Uh, teško ih je sve skupa uklopiti. To bi bio ho-ruk nogomet, a mi uvijek težimo balansu u momčadi i na terenu. Moglo bi ih se sve koristiti u trenutcima kada lovimo rezultatski zaostatak u završnici susreta. Opet, bit će puno utakmica, pogotovo na početku sezone, kada nas čekaju europski nastupi, tada će nam trebati širok igrački kadar i bit će prilike da svi dobiju minutažu - kaže Bjelica.

San o europskoj jeseni


Osijek je prošle sezone imao problema u "malim utakmicama", što je još jedna od stvari s kojom će se Bjelica sigurno pozabaviti. Sada ima novu napadačku opciju u Dionu Drena Belji, svi se nadaju boljoj Mierezovoj sezoni, te potpunoj integraciji Lovrića i Caktaša u momčad. To bi moralo donijeti daleko veću efikasnost. No uvijek se kaže kako pogotke ne zabijaju pojedinci već momčadska igra. Priprema li Bjelica neke novosti u samom načinu igre?

- Moja je želja da budemo bolji u odnosu na prošlu sezonu u svim segmentima igre. Ne radimo ništa posebno kada su noviteti u pitanju, ali smatram kako se naše poznate kvalitete u igri mogu još dotjerati i popraviti. Još je dosta vremena ispred nas do prve utakmice pa je puno posla pred nama. Ono što je meni sada važno jest širina izbora igrača, te da nas zaobiđu ozljede. Širina će posebno doći do izražaja ako se ostvare naše želje o dugoj europskoj jeseni - zaključio je Bjelica.

Priča o zdravlju zasad nije baš bajna jer su ozljede opet napale srce momčadi - vezni red. Žaper i Kleinheisler su izvan stroja od početka priprema, a na njima s ozlijedio Fiolić...

Dalibor Keler
Dvojac na magnetu

Mihael Žaper priključio se ostatku momčadi na pripremama u Sv. Martinu, ali se još nije uključio u trenažni proces. Naime, Žaper je prvo otišao, zajedno s Ivanom Fiolićem, obaviti pregled magnetskom rezonancom kako bi se potvrdilo da je sanirao ozljedu koja je odgodila njegov dolazak na pripreme. Njih dvojica neće participirati ni u dva pripremna susreta koja bijelo-plave očekuju u Austriji.

Najčitanije iz rubrike