Sport
TRENER CIBALIJE U NOVOJ SEZONI BIT ĆE TOMISLAV RADOTIĆ

Puno je prostora za napredak, cilj je iskorak u svakom segmentu
Objavljeno 17. lipnja, 2022.

Tomislav Radotić novi je trener Cibalije, koji će u sljedećoj sezoni u drugom rangu, s novim nazivom Prva nogometna liga, nastojati napraviti rezultatski iskorak vinkovačkog kluba. Nakon što je Ivan Karaula kao privremeno rješenje uspješno sačuvao drugoligaški status, vodstvo kluba krenulo je u potragu za novim prvim čovjekom struke.



Nedavno imenovani sportski direktor Vinkovčana Zoran Tomić odlučio se za Radotića, koji je u prošloj sezoni vodio Osijek II, a s kojim je potpisan ugovor na jednu plus jednu godinu.

- Brzo smo se dogovorili s Radotićem, koji je bio naša želja i u kojem smo prepoznali ambicioznog mladog trenera. Bio je naš igrač, svjestan je značaja kluba, a dijeli ambicioznost s nama. Dogovorili smo suradnju godinu za godinu, ali ako bi se već sada ostvario ulazak u najviši rang, tada bismo sjeli za stol ponovno i dogovorili drukčije uvjete - pojasnio je Tomić, koji je s time donekle i najavio koji je krajnji cilj Vinkovčana u sljedećoj sezoni, ali ne i imperativ.

- Treba biti potpuno realan, liga je teška, prošle je sezone bila vrlo izjednačena, a sada će zbog smanjenja broja klubova biti još zahtjevnija. Osnovni nam je cilj stabilizirati se u gornjem dijelu tablice, no ako bismo već najesen bili prvi vrhu, jasno je da bismo tada napravili i dodatni korak prema pokušaju povratak u Prvu HNL već nagodinu.

Za mirniju plovidbu drugoligaškim vodama potrebno je i ojačati kadar, a Tomić je otkrio kako se na tome već radi.

- Imamo kostur momčadi od 10-11 igrača pod ugovorom, produžili smo s Perić-Komšićem, doveli smo iz Intera vratara Križanovića, a želja nam je produžiti suradnju i s Pušićem te Jazvićem. Ima dovoljno vremena za kompletiranje kadra i vjerujem kako ćemo spremni dočekati novu sezonu - poručio je sportski direktor Cibalije.

Nova sezona počet će 13. kolovoza, a novi trener start priprema zakazao je za 7. srpnja. Suparnici tijekom pripremnog razdoblja uskoro bi trebali biti poznati, a ni ove godine Vinkovčani neće propustiti nastup na turniru u Ruščici. Kao i Tomić, i Radotić je istaknuo zadovoljstvo dogovorom i pruženom prilikom u klubu čiji je dres nosio kao igrač.

- U istom smjeru razmišljamo i Klub i ja, ambicije su nam se poklopile i brzo smo se dogovorili oko suradnje. Cilj je napraviti iskorak u svakom segmentu: u načinu rada, organizacijskom dijelu, stabilnosti, a naravno i rezultatski. Sportski direktor i Uprava rade na dovođenju igrača, nadamo se svi dobrim, kvalitetnim igračima koji će se moći nositi s izazovima koji su pred nama. U svakom slučaju pred nama je puno posla - prenio je prve dojmove Radotić, koji je potvrdio i kako će se pripreme odraditi u gradu na Bosutu.

I novi trener Cibalije svjestan je kako će o konkurentnosti kadra puno ovisiti i ispunjenje ciljeva, no ističe kako dobri temelji postoje, a za sve ostalo ponajprije je potreban rad.

- Želja mi je da Cibalia postane stabilnija, bolja momčad, s prepoznatljivim stilom igre. Ovo je ipak renomirani klub u hrvatskim okvirima i tako se svi moramo i postaviti od početka. Imam ideju i cilj što želim postići i vjerujem da ćemo do toga svi zajedno i doći. Kostur momčadi je tu i uz nekoliko pravih pojačanja, kao i podršku naših vjernih navijača možemo to ostvariti. Imamo puno prostora za napredak i iskorak - najavio je novi trener Vinkovčana Tomislav Radotić. G. Roguljić
Možda ste propustili...

RUKOMETAŠICE OSIJEKA DOČEKUJU LIDERA

Protiv Podravke iskušati neke varijante

EURO PRED VRATIMA, A NIJEMCIMA U FOKUSU - IZBORNIK

Bayern kvari planove reprezentaciji

ODBOJKAŠI KREĆU U FINALNU SERIJU ZA PRVAKA

Nakon trijumfa u Kaštelima puni smo samopouzdanja

Najčitanije iz rubrike