Sport
NŠM GRAFIČAR VODOVOD ODLIČAN U JUNIORSKOM UZRASTU

Žal zbog nemogućnosti potvrde i na državnoj razini
Objavljeno 17. lipnja, 2022.

Već nekoliko godina Grafičar Vodovod nema seniorsku momčad, što je šteta za klub koji će za četiri godine proslaviti 100 godina od osnutka. Zato se ističe njegova nogometna škola mladeži. Posebice juniorski uzrasti koji su i ove godine osvojili naslov prvaka Prve kvalitetne nogometne lige mladeži središte Istok. I to na kakav način! S 20 pobjeda i dva poraza, 11 bodova više od drugoplasirane Cibalije, uz to da su drugi dio sezone okončali s 11 pobjeda iz isto toliko susreta.



Kolika je šteta što klub iz Retfale ili Podgrađa, kako je kome draže, nema seniorsku momčad pokazale su i kvalifikacije za Prvu HNL juniora. Pobjedama nad Zadrom i nedavno nakon jedanaesteraca nad Hrvatskim dragovoljcem sljedeće sezone u njoj će participirati upravo drugoplasirani juniori Cibalije.

Novi pothvat postigla je generacija igrača 2003./2004. godište. Obranjen je zapravo prošlogodišnji juniorski naslov, koji je Grafičar tada ostvario s generacijom 2002./2003. Uz kadetske naslove prvaka te generacije, treba reći da su u posljednje četiri godine čak triput juniorski naslov u Prvoj kvalitetnoj ligi mladeži osvajali NŠM Grafičar Vodovod. Bilo bi i vjerojatno i četvrti put, ali su zbog korone 2020. godine prekinuta sva natjecanja u ligama mladeži i poslije nisu nikada nastavljena.

Bolna je točka ta 2020. godina u NŠM Grafičar Vodovod. S obzirom na tada ostvaren rezultat morali smo podsjetiti na to Ivicu Buljubašića, voditelja NŠM Grafičar Vodovod i trenera juniora "limunčića".

- Ostvarili smo tada plasman u polufinale juniorskog Kupa Hrvatske zajedno s Osijekom, Dinamom i Hajdukom. Nažalost, kup nikada nije završen pa nikada nismo doznali kako bismo prošli u konkurenciji s hrvatskom nogometnom elitom. Vjerujemo da će biti još prilika. Kao i što će dio sadašnje generacije ponovno biti u prigodi braniti titulu juniorskih prvaka - pričao je Buljubašić.

Osim naslova prvaka, momčad je iznjedrila i neke pojedince. Imaju dvojicu najboljih strijelaca, Vukan Rakić s 41 pogotkom i Patrick Pejić koji je postigao 27 pogodaka u sezoni. Šteta je što nakon završetka juniorskog staža ne nastavljaju u redovima "žutih iz Retfale". No igrači iz NŠM Grafičar Vodovod kasnije budu zastupljeni u seniorskom nogometu u drugoligaškim i trećeligaškim momčadima. Nisu juniori Grafičara jedino što je vrijedno spomena u nogometnoj školi u Retfali. Posloženi su svi mlađi uzrasti od pretpočetnika do juniora, koji se natječu u prvim i/ili drugim kvalitetnim ligama mladeži istočne regije. K.Lacković
JUNIORI NŠM GRAFIČAR VODOVOD 2021./2022.
Za juniorsku momčad Grafičar Vodovoda u protekloj sezoni nastupili su: Jurica Malinović, Toni Cimerman, Toni Lučinger, Matej Belaj, Leon Tretinjak, Mihael Gotovac (kapetan), Marko Varga, Patrick Pejić, Dorian Vuković, Dražen Lozić, Vukan Rakić, Leon Ledinski, Marko Sitar, Filip Jukić, Arian Kovačević, Damjan Vujnovac, Fran Rebrina, Luka Punčec, Karlo Prokopec, Filip Malovan, Luka Kulešević i Marino Primožić.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike