Sport
VESLAČKO PH ZA SENIORE I VETERANE

Šain predvodio osječku koloniju
Objavljeno 13. svibnja, 2022.
Zahuktava se veslačka sezona u Hrvatskoj, prije odlaska na međunarodne regate na zagrebačkom jezeru Jarun održano je prvenstvo države za seniore i veterane, nakon kojega osječki Iktus zauzima treće mjesto u ukupnom poretku. Prva je zagrebačka Mladost, ispred Trešnjevke, Iktusa, Mornara...

Na Jarunu je pomlađeni osječki sastav predvodio iskusni David Šain, koji je pobijedio u utrci seniorskih samaca. David je naslovom državnog prvaka osigurao odlazak na regatu Svjetskog kupa u Beogradu. Sjajni su bili i Ivan Sabolek i Andro Čokolić, iako još mlađi juniori, pobijedili su u utrci lakih dvojaca bez kormilara ispred posada Istre, Jaruna, Mladosti i Trešnjevke.

Šain i dvojac okitili su se zlatom, a korak do postolja ostao je Iktusov dvojac bez kormilara Lana Slunjski i Nina Orešković, koji je zauzeo četvrto mjesto. Četvrta je bila i Iva Kardoš u lakom samcu, a Ivor Janković, Karlo Paunović, Petar Jukić i Ante Vrkić zauzeli su peto mjesto u četvercu na pariće. Laki dvojac na pariće (Lovro Rudec, Jakov Horvat) bio je sedmi, a Osječanke iz dvojca na pariće, Donata Elez i Greta Dragišić, bile su pete. U veteranskom dijelu programa Mario Staščik i Branimir Pekić bili su prvi u dvojcu bez kormilara te u kombiniranoj posadi “četverca bez”. Anamarija Sanseović osvojila je zlato i srebro u kombiniranoj posadi dvojca i četverca na pariće.

Drugi dio prvenstva, za juniore, mlađe juniore i kadete, održat će se u srpnju, također na Jarunu. I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike