Sport
PROPUŠTENA PRILIKA ZA POVRATAK NA PRVO MJESTO

Bjelica nezadovoljan
izdanjem svoje momčadi,
ali i sudačkim kriterijem
Objavljeno 14. ožujka, 2022.

Osijek je propustio priliku ponovno zasjesti na prvo mjesto Prve HNL. Samo bod u Gradskom vrtu protiv Gorice donio je tek bodovno izjednačenje s vodećim Dinamom, što ne može biti preveliki razlog za zadovoljstvo nakon kola u kojem sva tri konkurenta za naslov nisu upisala pobjede.



No pridružili su im se i bijelo-plavi, pa je jasno kako trener Nenad Bjelica nije bio sretan nakon susreta bez pogodaka protiv Velikogoričana.

- Prvo je poluvrijeme bilo slabije s naše strane, jednostavno smo bili prespori u duelima. Vjerojatno je utakmica od srijede ostavila traga, dali smo previše prostora Gorici. No, bez obzira na to, imali smo dvije jako dobre prilike, jednu Miereza i jednu Lovrića nakon dobrog presinga. Ponavljam, dali smo Gorici malo previše. Drugo je poluvrijeme bilo potpuno naše, Gorica nam praktički nije prešla centar. Stvorili smo tri-četiri vrlo dobre prilike, dominirali, rekao bih na kraju i zaslužili pobjedu, ali nismo do nje došli - rekao je trener Osijeka nakon susreta, pojasnivši i što je pridonijelo nešto većoj nervozi pred sam kraj utakmice.

- Iskreno, nisam presretan sa suđenjem suca u ovom susretu. Nisam presretan s tri minute nadoknade, a imate šest zamjena, dva ulaska doktora... Nekako mi se čini da kriterij malo posustaje. No, dobro, tako je kako je. Znam samo da ćemo se boriti protiv svega, pokušat ćemo dati sve od sebe u sljedećim utakmicama, a na te stvari ne možemo utjecati, preslabi smo da bismo utjecali na to. Ali, ponavljam, nisam presretan kriterijem suđenja 90 minuta.

Pritisak prilike preskočiti Dinamo i odvojiti se od konkurenata kao da je bio previše ne samo za igrače Osijeka nego i Rijeke, koji su napravili još veći kiks porazom kod posljednjeplasiranog Hrvatskog dragovoljca. Čini se kako je na obje momčadi imalo utjecaj 120 minuta borbe u polufinalu Kupa u srijedu. Jesu li Bjeličini igrači znali za taj rezultat iz Kranjčevićeve?

- To nema nikakve veze, pa vidjeli ste da je i njima bila teška utakmica protiv Hrvatskog dragovoljca, koji je gotovo ispao. Vrlo je teško, i mojim je dečkima bilo teško prvo poluvrijeme dok ih nije “probilo”, dok nismo napravili neke izmjene. Onda smo se poboljšali u igri, bili bolji, dominirali protiv Gorice i, ponavljam, zaslužili pobjedu. Na kraju nismo pobijedili, ali pripremit ćemo za za sljedeću utakmicu - poručio je trener Osijeka.

G. Roguljić
Samir Toplak

trener Gorice

- Mogli smo pobijediti, ali i izgubiti, mislim da je rezultat na kraju realan. Moram biti zadovoljan, Osijek je vrhunska momčad, mogao je zasjesti na vrh. Odlično je vođen, a publika je bila fantastična, bila je nogometna kulisa u kojoj sam uživao.

Odigrali smo "fajtersku" utakmicu
 
Samir Toplak bio je zadovoljan bodom u Gradskom vrtu, čime je dodatno “ojačao” svoj start na klupi Goričana s četiri boda iz dva susreta.

- Pa i došao sam napraviti neki pomak. Mislim da smo odigrali “fajtersku” utakmicu bez puno standardnih igrača, ali vjerujem ovim mladim igračima. Malo smo prvih 15 minuta djelovali nervozno, uplašeno, ali kad smo uzeli igru u svoje ruke, tih pola sata prvog poluvremena smo stvarno bili totalno dominantni, stvarali smo prilike, ali nažalost realizacija nije bila na nivou. Drugo smo poluvrijeme bili ravnopravni do određenog trenutka kad je Osijek krenuo “va banque”, kad je ubacio sve raspoložive snage. Reagirali smo opet taktički na njihovo ubacivanje visokih igrača, tako da smo stavili tri skakača. Mislim da smo odigrali dobru utakmicu, da smo zasluženo osvojili bod, a možda nam je u prvom poluvremenu izmaknula pobjeda.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike