Sport
ANTONIO SEKULIĆ FUTSAL REPREZENTATIVAC HRVATSKE

Ljetos osvojio Tri kornera penal, a sad je na EURU
Objavljeno 20. siječnja, 2022.
Mladić iz Oriovca član je MNK Olmissum iz Omiša, prvaka Hrvatske u futsalu

Tko je ovaj? Upitali su se ljetos mnogi posjetitelji tradicionalnog malonogometnog turnira Tri kornera penal, koji se igra na igralištu Olimpije, u osječkom Donjem gradu.



Bio je to Antonio Sekulić, koji je tada igrao za momčad DGO-a, a potom je proglašen i za najboljeg igrača ljetnog osječkog turnira. Robusne figure, ali sjajne kontrole lopte zapeo je za oko i neupućenijima u hrvatsku malonogometnu zbilju. Sekulić je član Olmissuma iz Omiša, aktualnog prvaka Hrvatske i sudionika Lige prvaka. Ali, otkud on na turniru u Osijeku? Sam nam je otkrio 22-godišnji futsal reprezentativac uoči jučerašnjeg puta za Amsterdam, gdje će naša malonogometna reprezentacija u petak protiv Poljske započeti nastup na Europskom prvenstvu.

Prijatelj s igračem Bayerna


- Ne, nisam iz Donjeg grada, ali sam Slavonac. Iz Oriovca. Glavni razlog zbog čega sam došao igrati na Tri kornera penal za DGO moj je prijatelj Goc Duvančić. Igrali smo zajedno i danas smo jako dobri prijatelji. Sada sam dobar i sa svim ostalim dečkima iz ekipe DGO. Ljetos sam s njima osvojio već drugi put Tri kornera penal.

Počeo je igrati veliki nogomet. Naravno, u Orioliku. Kasnije je otišao u Marsoniju, a kao kadet potpisao je za nekadašnjeg hrvatskog prvaka, a danas četvrtoligaša Zagreb. Tada su "pjesnici" još bili koliko-toliko visoko - drugoligaši. Tu je i krenulo ozbiljnije igranje futsala.

- Jedno vrijeme igrao sam paralelno veliki i mali nogomet. Za Zagreb i juniorsku momčad Nacionala. Imam i jedan nastup za Brod 035 u Prvoj ligi. Bilo je to u Vrgorcu. Da se potpuno okrenem futsalu presudilo je kada su me pozvali u U-19 reprezentaciju Hrvatske. Kada sam završio srednju školu otišao sam prvo u Split Tommy, a onda u Omiš, gdje sam i sada.

Vratimo se malo na početak. Na Oriovac. Iz istog je mjesta i mladi hrvatski reprezentativac velikog nogometa i igrač Bayerna Josip Stanišić.

- Poznam ga. Baka mu živi blizu mene. Družili smo se i igrali ljeti dok smo bili djeca. Znamo se čuti i sada. Kada je bio zadnji put ovdje otišli smo na piće. Super dečko.

I tko je, dok ste bili djeca, bio bolji nogometaš?

- Ha, stvarno ne znam. Ja sam i godinu dana stariji od njega. On sad igra u Bayernu, a ja u Olmissumu, pa je jasno tko je više uspio, ha.ha...

Nedostaje Slavonac


Nije mu loše u Omišu.

- Ma baš odlično. Igrali smo elitnu skupinu Lige prvaka. Došli smo na jednu prilično visoku razinu i u nekim europskim okvirima. U ligi se borimo za novi naslov prvaka i vjerujemo da ćemo to i ostvariti.

Upravo jača liga, prema Antonijevom mišljenju, nedostaje da bi se Olmissum mogao boriti i s najboljim europskim klubovima.

- Pogledajte te španjolske, ruske, ili portugalske klubove koji igraju Ligu prvaka. Oni takvih utakmica, kao što smo mi igrali u Ligi prvaka, igraju vjerojatno svake druge subote. Tu je i pitanje stranaca. Doveli su sada u Omišu Brazilca, ali to je dečko koji je potencijal, koji je ulaganje u budućnost. Olmissum je prije svega okrenut na domaće dečke. I mene su zapravo doveli, jer sam bio potencijal. Mislim da je to dobra politika.

U Prvoj HMNL ligi nema slavonskog kluba?

- To me žalosti. Ima kod nas odličnih malonogometaša, i što je isto jako važno, i malonogometne publike. Kod nas u Slavonskom Brodu ona mala dvorana znala je biti puna dok je Brod bio u prvoj ligi. Pa u Osijeku svi i danas spominju atmosferu koju je stvarala Kohorta. Osijek i Slavonski Brod sredine su koje moraju imati stabilne prvoligaše.

Futsal reprezentacija otputovala je u Nizozemsku gdje se igra Europsko prvenstvo. U petak, 21. siječnja, u Amsterdamu igramo s Poljskom. Četiri dana kasnije, također u Amsterdamu, s Rusima, a treću utakmicu u Groningenu protiv Slovačke, 29. siječnja.

- Cilj je plasman u četvrtfinale, pa ćemo vidjeti kako dalje. Računica je dobiti Poljsku i Slovačku svakako, a Ruse konačno iznenaditi kako bismo u onoj drugoj skupini s kojom se križamo izbjegli Španjolsku (u toj skupini još su Azerbajdžan, Gruzija te Bosna i Hercegovina nap.a). S Poljacima do sada još nismo igrali. Sa Slovacima nekoliko puta i uvijek smo pobjeđivali, ali nisu to bile uopće lagane utakmice. Rusi su favoriti skupine, ali mi smo i u Dubrovniku i u Osijeku u onim kvalifikacijama pokazali kako im možemo parirati. Sve smo im bliži. Možda je sada vrijeme i za našu pobjedu - zaključio je Antonio Sekulić, obećavši kako će na ljeto ponovno doći zaigrati na Tri kornera penal.



Krešimir Lacković
REPREZENTACIJA ČEKA DARIJA MARINOVIĆA
Za razliku od naše rukometne reprezentacije futsal reprezentaciju Hrvatske ovih je dana ipak zaobišla korona. Svi igrači testirani su dan uoči puta, i svi su se testovi pokazali negativnima. Čeka se jedino još test Darija Marinovića. On je još prije više od deset dana bio pozitivan, pa se čekao drugi negativan test, tako da može i on bez ikakvih ograničenja nastupiti na Europskom prvenstvu.

Hrvatski malonogometaši šesti put na EP-u
Hrvatskoj je ovo šesti nastup na EP-u u futsalu, a na popisu izbornika Mavrovića za ovaj EURO su: Žarko Luketin (Futsal Pula Stanoinvest), Zoran Primić (Vrgorac), Franco Jelovčić (Halle-Gooik), Dario Marinović (Jimbee Cartagena), Tihomir Novak (Dobovec), Vedran Matošević (Dobovec), Antonio Sekulić (Olmissum), Josip Suton (Camme Dosson), Kristijan Postružin (Olmissum), Davor Kanjuh (Futsal Dinamo), Matej Horvat (Olmissum), Kristian Čekol (Futsal Dinamo), Josip Jurlina (Olmissum) i Maro Đuraš (Square). S reprezentacijom su i Ante Piplica (Futsal Dinamo) te Duje Kustura (Olmissum) u statusu rezervnih igrača koji će popuniti kadar ukaže li se za tim potreba zbog ozljeda ili bolesti pojedinog igrača s osnovnog popisa.

16

reprezentacija je u Nizozemskoj. Podjeljene su u četiri skupine, a dvije najbolje iz svake idu u četvrtfinale

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike